Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Obecně platí, že autobazaristi, realiťáci a prodejci bilolamp/kouzelných hrnců a dek jsou šmejdi na stejné úrovni.:-/

0 0
možnosti
JT

Tak ta finta s najemnym ve vysi 5% kupni ceny samozrejme neplati. Zalezi i na inflaci, sazbe hypotek apod. V soucasne dobe je to tech 5%. To procento by melo byt o cca petinu vyssi nez prumerna sazba hypotek. Kdyz bude  nizsi, tak se byt uz moc kupovat nevyplati, kdyz bude vyssi, tak zase nesezenete najemnika.

0 0
možnosti
TK

Je to dobré na velmi hrubé a rychlé zhodnocení nabízené ceny. Samozřejmě konkrétní parametry záleží na trhu i na kupujícím, někomu stačí "návratnost investice" 25 let.

S těmi úroky je to také ošidné - klasická poučka zní, že se má porovnávat výše nájmu s výší úroku na hypo a podle toho se rozhodovat.Když je "celkový nájem" po dobu uvažované hypo nižší, vyplatí se bydlet v nájmu. Jinak se vyplatí koupit.

Z investičního pohledu samozřejmě potřebujete navýšení min. 5% na různá pojištění, fondy oprav apod., a dalších x% vlastní zisk, což už závisí na potřebách každého soudruha. 10% je solidních, když odečtete inflaci, 15% samozřejmě lepších, ale obtížně dosažitelných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.