Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K49a81r20e69l 87R19a68d18a

12. 7. 2013 20:05

Tak to vypadá, když se vyjadřuje ,,ekoodborník".  Doporučuji - vysaďte si na zahrádku párek medvědů, oni si u vás už tu ekologickou rovnováhu zařídí. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Vezměte si dva, tři na zahradu;-D Ale upřímně, to s těmi rysy nemyslíte vážně, že ne? Rys váží maximálně tak třicet kilo a je to velmi plaché, samotářské zvíře. Naproti tomu divočáci se pohybují ve stádech, nezřídka napadnou i člověka a váží klidně i metrák. Přirozeným predátorem divočáků byli vlci, a ty tedy rozhodně zpátky nechci.

0 0
možnosti
Foto

divočáci byli vzácní. Až teprve někdy v sedmdesátých letech s vytvořením nového způsobu hospodaření na polích se jim výrazně zlepšily životní podmínky. Od května jsou v lánech řepky, po žních se přestěhují do kukuřičných a pořád mají co žrát. Po sklizení kukuřice navštěvují z lesů pole, kde hledají zaorané klasy, nebo sbírají zaseté ozimy. Lesy jsou už bez sběračů plodů a tak v nich mají klid, až na občasné naháňky. Myslivci jich střelí přes 100000 ročně. bohužel celou řadu z nich odradí od lovu nově zavedené povinnosti. Opatřit zvěř plombou, vzorky vést ke kontrole do okresního města,(dřív stačilo je zkontrolovat pod mikroskopem u veterináře), zvěřinu použít jen pro osobní spotřebu.

0 0
možnosti
VV

Do přírody patří i vlci. Jsou mírumilovnější než lidé a s prasaty si poradí.

1 0
možnosti
PV

P48a36v85e89l 52V16é84b27r

12. 7. 2013 14:11

Myslím, že kdyby to uprostřed potemnělé vesnice vedle autora zachrochtalo, velmi rychle by asi změnil názor na ochranu všeho živého!

Ony se velmi dobře vykládají líbivé teorie z bezpečí své kanceláře, když ale někomu, díky přemnožení, prasata dvakrát do měsíce přeryjí zahradu a občas je potká v dědině - to končí teorie o ochraně života a začíná sebeobrana.

0 0
možnosti
PK

P10a70v81e93l 84K87u84r23a54l

12. 7. 2013 13:42

Rys bohužel je hrubě nedostatečný k likvidaci divokých prasat... na jejich selata si troufnout maximálně vlci a medvědi, a na dospělé prase maximálně medvědi.

Takže dokud nebudou v našich lesích medvědi stejně běžní jako divoká prasata tak je střílet musíme. Jinak skutečně způsobí ještě větší katastrofu než teď je katastrofu.

0 0
možnosti
Foto

Střelba není žádná procházka růžovým sadem. Prasata jsou opatrná a vybavená dokonalým čichem. Natrefit je znamená jít mockrát do revíru marně a při dnešních cenách pohonných hmot to není levná záležitost. A těch starostí po střelení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.