Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Myslím, že měřítko pravdivosti článku je ta radost, co většina "kravat" v pátek projevuje, když si můžou vzít džíny.:-)

1 0
možnosti
VN

V odvětvích , kde opravdu o něco jde.... management řeší úplně jiné problémy než dress code svých zaměstnanců.

Ale bohužel , svět spěje k průměrnosti a tak máme řadu profesí , kde takřka o nic nejde...je to takový typ..klasický , šedý , nevýrazný úředník ...zkrátka člověk , kterých jsou k dispozici kvanta..

1 0
možnosti
JV

J56o72s14e40f 82V85a40l34a

11. 2. 2014 15:29

ono je to naopak, cim vetsi nemehlo nebo nula, tim vetsi pozor si musi dat na oblekani. Nedokazu si predstavit ostrahu v supermarketu ( normalne se pohybujici bud v uniforme nebo v nepadnoucimn obleku neforemneho strihu ) v pohodlnych cool zabkach a v 3 tydny nevypranych flekatych trenclich. Pane Boze diky za ten nepadnouci oblek a za to, ze naklady na vyprani a jeho kontrolu zarizuje zamestnavatel.  Mit za pultem s uzeninami damu s vystrihem az k pupku a v orvanych kratasech, predklanejici se pro anglickou slaninu, tak by mne taky presla chut.  Je mi teda uplne jedno, jaky dress-code maji zednici, lesnici nebo automechanici, o kancelarskych mysich ani nemluve. Ti neprichazeji do styku s klientem. Ale tak kde je jako zakaznik nekdo zvenci, tak tam vidim dress-code jako nutnost, protoze je soucasti Image firmy. Predstavte si tu hruzu, kdyby se prostitutka vitajici hosty v bordelu oblekla jako zahradnice. Vzdyd by hoste vubec nepoznali, k jakeemu poskytovani sluzeb ji mohou vyuzit.......

0 0
možnosti
PZ

a to je presne no :-) budeme dal vzbuzovat dojmy. Kydz jdu do verejneho domu tak je snad jasne ze i kdyby mela na sobe kostymek ze je to proste jen prostitutka ;-) nebo vam to jasne neni? Nebo kdyz prijdete na prepazku do banky tak vam neni jasne ze to je urednice od pokladny i kdyby mela 3 barevne vlasy triko ?

0 0
možnosti
PZ

Dress code ma jediny ucel navodit u lidi pocit duvery. Mimochodem podobne je na tom vetsina podnikovych stranek s podobnym nametem usmivajici se panove v typickem obledeni. Coz vede mnoho lidi kteri nemaj touhu moc premyslet k tomu ze je to bezpecne ze tak to je spravne protoze je to kolem nas vsude od moderatoru az po pani recepcni. Pak uplne zapominaji na podstatu veci sepisuji nevyhodne smlouvy s panem co preci vypadal tak vlidne jako v tv a td... Pamatuju na sveho prvniho nadrizeneho v zahranici mel lizatko v puse zabky a na triku donald duck :D Pritom bezva chlap a odbornik. Na obyc lidem musis tacit to ze az se staneme obtizne nahraditelni tak si pak muzeme dovlit jako jobs a jini chodit ve svetru nebo v triku a koukat ja se ti priskrceni lidi kravatama dusi.

0 0
možnosti
JZ

J59a14n 56Z98e57l93e23n88k93a

11. 2. 2014 15:24

Naprostý souhlas s článkem, dress-code je pitomost a přežitek.

2 1
možnosti
JK

J37o39s23e77f 59K45l32a25t

11. 2. 2014 15:00

Dress-code není podle mě žádná přežilost.

2 3
možnosti
Foto

hezké slovo: přežilost;-) ....není přežilé?

0 0
možnosti
Foto

Souhlas....i když letušky bych v džínách a s dredy třeba oželel;-D Platí, všeho s mírou

0 0
možnosti
TM

T89o11m84á70š 56M56a39l33ý

11. 2. 2014 14:11

V druhé polovině devadesátých let měla slušně zpracovaný dres code Komerční banka.

Byl dokonce publikován v Profirtu, a  byla tam definována vhodnost  oděvu podle jednotlivých profesí. Docela mne zaujalo, že pamatoval i na řidě u osobních aut, kde dopručoval dokonce kalhoty džínového střihu tmavého udstínu, sportovní košili a krátkou  bundu, nejlíp koženou.

0 0
možnosti
PG

P71a14v35e51l 75G10ö72t44z58e

11. 2. 2014 14:03

Trosku pritazene za vlasy. Nic se samozrejme nema prehanet, ale urcity dress code, dle povaze povolani, nei myslim nikdy na skodu. Apropo, britske zakladni skoly, resp. spousta skol ve svete ma dress code jednotny. Jsou to sice deti a je to trosku z jinych duvodu, ale neni to zadna buzerace. Buzerace je vse, co je dotazene ad absurdum, nemyslim, ze by to byl problem prave dress code politiky.

3 0
možnosti
SM

Dress-code rozhodně není zbytečná buzerace. Dokud lidé sami nebudou vědět, co je a co není vhodné, tak to bude spíš nutnost.

4 6
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.