Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych dal 5%DPH a všechny ostatní daně, poplatky a odvody bych zrušil.  Stát by musel vystačit jen s těmito penězi.

1 0
možnosti
Foto

Každá vyjímka je nanic!

Nejlépe je nechat jen jednu sazbu a zabrání se tak podvodům.

Pomoc rodinám s malými dětni lze například zvýšit dětské přídavky o cca 200-300 Kč měsíčně pro děti do 2 let a zcela se tak vykompenzuje vyšší DPH

2 0
možnosti
PK

P16e84t86r 53K76ó20b15e

27. 2. 2014 15:49

Jo jo, ptáček jeden developer. Ale hezká ukázka, jak lze obhájitv podstatě cokoli.

Co třeba ještě další sazbu na základní potraviny pro chudé.Nebo menší DPH na cigarety s delším, tedy zdravějším filtrem, rum bez metanolu…Navrhuji minimálně 20 sazeb DPH, tak se vytvoří dostatečně jemné a spravedlivéodstupňování zdanění. A pomůže to zaměstnanosti, především ve státní správě adaňovém poradenství.

2 0
možnosti
MP

Podpora stavebnictví podpoří zvýšení zaměstnanosti v  m n o h a  oborech. Vyplatí se státu i nezaměstnaným, i těm , co potřebují byty.

0 1
možnosti
MR

Bytů je dostatek a není žádoucí aby každý vlastnil byt, jednak tím se zadlužuje a vytváří se určitá bublina a navíc těžko se stěhuje za prací.

Od toho jsou zde nájemní byty, nájemní bydlení je navíc decimováno nerovnovážným vztahem nájemce versus nájemce a navíc příspěvky na bydlení cca 5 miliard se mnohdy mění v  byznys.

To co potřebujeme je obnova a rozvoj infrastruktury. Navíc moderní doba už nepotřebuje tak rozmáchlé stavebnictví.

Obdobně to bylo v zemědělství, průmyslu ... .

6 0
možnosti
MR

omluva nájemce versus vlastník.

1 0
možnosti
JH

J76a92n 94H79a28n28á41k

27. 2. 2014 13:41

Nejsem ekonom, ale nejsou byty nejdostupnější v naší novodobé historii, (extrémně nízké úrokové sazby, levné nemovitosti kvůli nezájmu)?

A naopak, jakékoliv tlaky na oživení trhu s nemovitostmi povede k jejich zdražení?

2 0
možnosti
JF

Levné jsou panelákové králíkárny v problémových lokalitách.

1 2
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.