Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P49e45t94r 39U85g27r66i38n

8. 6. 2014 17:50

Osobně nejsem zastáncem toho evropského socíku, kdy banda chytráků dělá vše proto, aby se nakapsovala ještě více. S Vaším blogem ale nesouhlasím ... stačí se podívat na Ukrajinu. Tak by to totiž bez EU dopadlo u nás ... mafie, pár oligarchů, korupce tak desetinásobná, sídla za miliardy a stát v totálním rozvalu. EU, ač není ideální, rozhodně dala aspoň tomu našemu kocourkovu vezdejšímu nějaké mantinely. Nebýt EU, je to tu už jak na Ukrajině ... se zbraní v ruce za svého oligarchu ...

1 0
možnosti

Popravdě pro přečtení druhého článku pana Korce z poslední doby si kladu otázku proč má tohle úspěšný podnikatel zapotřebí? že by snaha o vstup do politiky?

Celý ten článek je ve své podstatě nesmysl včetně toho vtipu na začátku. Takže několik faktů:

1) Ekonomie není exaktní přírodní věda jako je  třeba fyzika či chemie a pokud to nevíte a máte pocit, že y i ekonomie měla být exaktní vědou, je chyba u Vás ne na straně ekonomů. Byť ekonomie užívá čísla jedná se pořád o vědu zabývající se lidským jednáním.

2) Mimochodem i fyzika a chemie používají mnoho předpokladů a podmínek a většina fyzikálních zákonů, které se dítka učí na škole platí za takových předpokladů a podmínek které neodpovídají reálnému životu na zemi.

3) Ekonomové patří mezi největší kritiky EU, jejího současného směřování a nárůstu byrokracie, nesmyslného zavádění eura, naprosto chybné politice dotací atd.

Ne opravdu to, že někdo (nějaká neurčitá skupina ekonomů - neuvedl jste zdroj té studie) udělal účelovou studii plnou chyb není proviněním všech ekonomů. Jako v každém lidském oboru jsou  i ekonomové různí a protože není ekonomie exaktní vědou, jsou mezi ekonomy různé názory.

2 1
možnosti

Skutečné vědy jsou pouze přírodní a technické obory (a ovšem ještě medicina), vše ostatní jako společensko-vědné i ekonomické, jsou jen křoví pro získání titulu...

1 0
možnosti

Hloupému vše hloupé připadá.

1 1
možnosti
Foto

jsem rád kolego 8-o že ekonomy vidíte ve světě lži jako já....občas prohlašuji, že pokut se znovu narodím, tak budu studovat zlodějské obory ekonomiku a práva,     a tak se ptám, kdyby neklamali?.....kde budou jejich enormní  bezpracné  zisky...stačí sledovat Náárodní banku ČR, dále kecy o komoditách a úrodách a následně jiná vysvětlení    , oni jsou tou neustálou zvyšující se bídou v mnoha státech s vlastním prospěchem, neznalí dějinných souvislostí jako my co jsme vystudovali přírodní vědy. dávám karmu[>-]EU

0 0
možnosti

Co vám brání si ekonomii nevystudovat nyní, když je tak výnosná?

Jinak bych vás upozornil že součástí studia každé společenské vědy (a práva i ekonomie obzvláště) je studium historie, takže tvrdit o ekonomech a právnících že jsou neznalý dějinných souvislostí ukazuje jen vaši neznalost. Naopak na většině přírodovědných fakultách semináře historie většinou nejsou.

0 0
možnosti

"v zemi plno cyklostezek" - vy asi na kole nejezdíte, že? Nebo u vás cyklostezky jsou? Tím nemyslím, že se na starou okresku přidají žluté cedule. Při výletech třeba do Němec pak jen tiše závidím.

1 0
možnosti

Mně stačí to, že na cyklostezku odnikud nikam šlo 30 milionů, lidi do práce jezdí stejně po polní cestě a silnice je samá díra.  Na tu peníze nejsou.

2 0
možnosti

... je ještě jeden "vtip" - věřím jen statistice, kterou si sám zfalšuji ..., zřejmě taková byla ona studie ..

1 0
možnosti

Ja verim, ze hromada lidi vubec netusi, jaky je vyznam statistiky. Bohuzel to neni vtip.

0 0
možnosti

Umístit dítě do školky je neřešitelný úkol? Jak kde. V Praze možná, jinde to není tak složité. Bydlím v bývalém okresním městě a tady chodí do školky tříleťáci, jejichž matky jsou na mateřské dovolené. Kdyby byl problém s umístěním, tyto děti do školek nechodí.

1 3
možnosti

V Liberci to tedy rozhodně problém je. A brzo se přelije do škol...

0 0
možnosti

"(Norsko)...Nesvazuje jej však přebujelá bruselská byrokracie a nepodléhá obrovskému přerozdělování," ...že Vy jste taky ekonomem, který zvládá zjednodušování reality? Zkuste si nejdřív něco nastudovat o fondech EHS, o tom, kolik nečlenské státy EU v EHS přebírají unijní legislativy, a pak napsat svůj blog znovu.

1 0
možnosti

Jenomže on je problém v tom, že EHS neexistuje.

0 0
možnosti

;-D;-D;-D jak to vidím já ;-D;-D;-D ejhle zdravý selský rozum opět vyhrál ;-D;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Já tedy nevím, ale taková studie se může udělat poctivě nebo nepoctivě a to v ekonomii nebo fyzice. O konkrétní vědě to není a je celkem mimo se ekonomii vysmívat jen proto, že jí nerozumíte.

2 2
možnosti

Plně s vámi souhlasím, ale budeme v menšině.

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.