Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Eurodotace jsou v první řadě silným mocenským nástrojem. Vedou k závislosti na sponzorovi. Když se podívám na investice s pomocí dotací ve svém okolí, tak mají společné toto: 1/Akce nebyla nutná, je jakýmsi nadstandardem, který bychom realizovali, kdybychom byli bohatí - my ale nejsme, protože si na zbytek investice půjčujeme.2/ Někdy se mi zdá, že se doslova vymýšlí, za co to utratit - neber to, když je příležitost. Je to taková hra na bohaté, když jsme chudí - to nedopadne dobře, protože dluh města nám utěšeně narůstá. Neschopnost ho splatit je zřejmá.

0 0
možnosti
Foto

J21a10n68a 63M62a76j46o43v65á

23. 7. 2014 21:57

Zrovna tohle asi nebude problém dotací samotných, ale toho, že města neplánují a jakmile vidí dotaci, řítí se kamkoliv. Zbytečně. Domů taky nikdo z nás nekupuje co nepotřebuje, ani když je to v akci...no...i když... ;-D

0 0
možnosti
Foto

Každá dotace vnáší nutně deformity mezi vztah zákazník-poskytovatel.

Klientem jsou dnes typicky obce, které mají jakousi radost, že jim někdo něco zaplatí. Pokud by to platila nějaká konkrétní fyzická/právnická osoba, nebylo by to špatné. Někdo se usmyslí, že má dost peněz a něco zaplatí, nebo koupí.

Dotace fungují jinak. Někomu se odeberou násilím disponibilní prostředky (daněmi, odvody) a pak je byrokrat někomu dá a jinému nedá.

Jde tedy o mamutí socialismus, který má za úkol totálně zdiskreditovat tržní principy, ukázat že nefungují a funguje pouze přerozdělování.

1 0
možnosti
MP

Bolkova farma, nějaký babišův ranč...

0 0
možnosti
MP

Za ty ušetřené miliardy bychom postavili mnohem víc užitečnějších věcí a ještě bychom ušetřili za korupci. Jak může nějaký úředník v Bruseli vědět, jaké problémy mají na pražském Smíchově nebo v brněnských Husovicích? Akvárium mořských ryb v malém městečku, rozhledny v údolí, sklápěcí most přes říčku, podchody pro veverky...

2 0
možnosti
Foto

J68a81n79a 40M66a45j38o18v70á

23. 7. 2014 21:57

To fakt neurčuje Brusel

0 0
možnosti
MP

Proč má někdo dotace na zateplení domu, když tyto dotace jsou z daní jiných lidí? Proč jeden má něco platit druhému? Jaká je v tom logika? Je to okrádání jednoho ve prospěch druhého.

2 0
možnosti
PM

Dotace by byly o.k., kdyby je dostali úplně všichni;-D, což je samozřejmě nesmysl.

2 0
možnosti
KV

Co se čílíte? - Víte kdo tu dodávku realizoval? - Třeba to byla nějaká firma z Rakouska či Německa... A tam jsou holt jinší ceny. - Tedy závěr: Dotace jsou cestou ke stírání cenových rozdílů - co na tom, že je v různých zemích velmi různá průměrná mzda?!!! ;-€ ... Drahé bude všechno, ale jen pro někoho! ;-D

0 0
možnosti
Foto

Dotace jsou obludný nástroj, Cenové rozdíly nesetřou. Zlodějina na čtvrtou.

1 0
možnosti
MP

Dotace zbytečně zdražují věci a podporují nezaměstnanost a korupci. Oba budeme pěstovat jablka. Já dám úředníkovi obálku, abych dostal větší dotace. Dostanete dotace menší, proto jablka prodáváte dráž. Nikdo nechce dražší jablka, tak musíte propustit brigádníky a zrušit firmu. Takže opakuji, podporují korupci, nezaměstnanost a zdražují výrobky. Dotace, pokud jsou, musí být z něčich daní. Takže dostáváme-li více, pak to nějaký dělník musí zaplatit v daních. Takže dotace je i okrádání jednoho druhým.

1 0
možnosti
Foto

Ne jednoho druhým. Dotace okrádají nejvíce chudé a distribuují je směrem k všehoschopným, nikoliv kvalitním a výkonným.

1 0
možnosti
JH

J53a31n 34H54a61n28á17k

18. 6. 2014 13:38

Je to poměrně dobře napsané, ale hlavní sdělení je nejen naprosto mylné, ale evidentně všepožírající mýtus.

Zakážeme hezké holky nebo se jim naučíme čelit?

Zakážeme dotace nebo se je naučíme používat efektivně a bez rozkrádání?

0 1
možnosti
PM

Máte to nějak popletené - hezké holky jsou hezké proto, že je tak Bůh stvořil, a ne proto, že by vzali krásu jiným holkám. Dotace jsou peníze, které byly někomu násilně vzaty a někomu jinému dány. Chápete ten rozdíl?

2 0
možnosti
JM

Každá svůdná není mrcha a dotace je jen nástroj - třeba jako sekera ,někdo s ní postaví dům za polárním kruhem a někdo si usekne prsty.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.