Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ani snad tetušíte, jak jste popsal to, co cítím i já. A hrozně moc mi vadí vyjádření kohokoliv, když do jakékoliv neřesti plete národ.

R^

0 0
možnosti

No bohudík Huml není reprezentativní vzorek Česka.

Dle ankety na IDNES na 6 občanů připadá jen jeden závistivý Huml.

1 0
možnosti

To se kryje s voliči "starých pořádků". A je to, chválabohu méně, než "Hubálkova třetina":-)

0 0
možnosti

Skoda, ze to tak nedelaji vsichni. A hlavne v Nemecku. Bylo by to docela zajimave. I kabat ma svuj rub a lic. Takze zjednodusujici pohled.

0 0
možnosti
Foto

Perfektně napsáno R^R^

0 0
možnosti
Foto

Petře Kvitové přeji jen to nejlepší. Kde bude bydlet, co udělá se svými penězi a kde je bude danit nechte prosím na ni. Do toho nikomu nic není. Něco dokázala (narozdíl od jejích kritiků) a to se tady prostě neodpouští... ;-)

2 0
možnosti

Prosím, bez toho všeobecňování. Těch lidí, co hodně dokázali tu žije opravdu dost. A snad už nikdy nebude vše na 99,9%, jako za neblahé doby.

Já si jen myslím, cítím to sama na sobě, že mě lehce vyvádí z míry nesouhlas (svádím to na výchovu v totalitě). Ale je chyba potom podle pár lidí s jiným názorem posuzovat všechny (nejlépe celý národ).

;-)

0 0
možnosti

Je to jen pinkání do míčku....a do zblbnutí přihlížejících směšně kroutících hlavami sem a tam,a vida,kam to až může dojít - národ by to rozdělilo,po krku si jdou,urážejí se a napadají...pink..ping... quiet please

0 2
možnosti

Já si nejsem jist, že váš pocit v tomto případě (Petry Kvitové) reflektuje realitu. Diskuse pod včerejším článkem o Humlovi byla poměrně jednoznačná a poslanec aby chodil kanálama. Navíc si nejsem jist, že Huml nebo na koho se to odkazoval, dával průchod své závisti. Spíše to bylo klasické socialistické snění o co největším zdanění a následném páchání dobra přerozdělováním. A taky zařazení vyhýbání se daním do kategorie morální problém. Což není. Vyhýbání se daním je nezákonné, ale kdo si troufne tvrdit, že dnešní zákony vytvářejí vždy rámec pro morální chování.

0 0
možnosti

Já jí nezávidím ani prachy, ani Wimbledon..mě vadí všichni,co od tohoto státu čerpají a pak se seberou a jdou platit daně jinam...

3 2
možnosti

A vy máte, paní Matyášová, pocit, že tento stát za ty spousty peněz vybraných od občanů jim odvádí adekvátní službu? Navíc než se např. Petra Kvitová "odstěhovala" do Monaka, platila daně tady a věřte, že za ty roky, kdy začala jít nahoru odvedla mnohem více než většina lidí za celý život. A její tenisovou průpravu její rodiče museli tvrdě zaplatit. Takže čerpala od státu to, co každý druhý a to za co má nadstandardní příjem je důsledek investice jejích rodičů.

2 0
možnosti

Hezke, ale pletete se. Cesi jsou mnohem zavistivejsi, nez jine narody. Byly o tom delany i vedecke vyzkumy. Obecne je zavist mnohem rozsirenejsi v byvalych komunistickych zemich, ale Cesi k tomu maji jeste neco navic. Bohuzel je to pro Cechy silnejsi charakteristika, nez schopnost improvizace a smysl pro humor.

1 1
možnosti

A co s tím? Chcete se s tím smířit? Já tedy ne. Každý starší by se to měl snažit ze sebe vykořenit, tu jednotu pohledu.

Pokud se budu mít dobře, necítím potřebu se dívat okolo, natož někomu něco závidět.

Mám se dobře, jsem šťastná, že mi osud umožnil žít v tak fantastické době.

Bohužel je dost frustrovaných lidí, kteří žijí z ruky do huby. Ale to už je na obšírnější debatu, než lze zde.

0 0
možnosti

Pochybuji, že v případě pana Humla jde o nějakou závist.

Jedná se spíše pouze o názor, který se mu moc nepovedl, nehledě na skutečnost, že to bez většího přičinění slečny Kvitové, jí nabídla a zařídila firma, která se tím zabývá.

A už si konečně s tou závistí dejte hadr na hlavu, protože pokud jste nic neukradl a vydělal jste si poctivě, obdobně, jako Kvitová, tak vám nikdo normální, nic závidět nebude.

3 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.