Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V82í70t 50K57u77č87e89r63a

28. 7. 2014 12:45

Ve vašem článku mi chybí ještě jeden aspekt. Od minimální mzdy se odvíjí i jiné "minimální" odvody - takže když zvýšíte minimální mzdu , vypadáte jako dobrák a ještě si pomůžete u minimálních paušálních odvodů, aniž byste musel otevřeně čelit faktu, že je zvyšujete...

3 0
možnosti

Nevím které odvody máte na mysli, ale např. minimální zdravotní a sociální se počítá z průměrné mzdy, a ne z minimální.

Samozřejmě zvýšení minimální mzdy zvýší i mzdu průměrnou, ale dopad bude v haléřích.

0 0
možnosti

Podle výše nákladů na normální žití by měla být minimální mzda alespoň 15 000. Abyste stále nežili ve stresu, že nebude na jídlo, aby i Vaše děti měli možnosti pro zájmovou činnost, koupit si nové vybavení do domácnosti, když něco odejde do Věčných lovišť...

Peníze jsou až na prvním místě. Nejspíš by se zlepšila i kvalita výchovy dětí. Samozřejmě, že by zvýšili odvody do zdravotnictví. Pak by se nejspíš neopakovaly situace, kdy se nesystémově nalévají prachy do zdravotnictví, aby se zaplácly díry.

Ale zvýšily by se i příjmy ve službách. Dojít si s rodinou v neděli na oběd do (jednou, možná už za rok) nekuřácké restaurace a dát si něco zajímavého by zvýšilo příjmy i v tomto sektoru.

Asi každý by rád vyměnil své 25 let staré auto za novější, ale při dnešních příjmech je to pro třetinu lidí jen utopie. Proto budou stále po našich silnicích jezdit vraky, u kterých nepochybujete, jakým způsobem prošly technickou prohlídkou. A stále mnoho těch, které už neprojdou nikdy.

Proč by měl člověk, který pracuje a chce pracovat, ještě musel žádat o jakékoliv sociální dávky? Měl by si vydělat tolik, aby uspokojil své potřeby i  své rodiny, ať už je jakákoliv. I člověk s minimální mzdou by měl mít nárok na důstojný život ve 21. století. Dávky a příspěvky by měli zůstat pro lidi bez práce nebo pracující třeba jen na částečný úvazek.

3 4
možnosti

V71í66t 30K57u35č66e18r36a

28. 7. 2014 12:39

Dovolím si nesouhlasit.

Minimální mzda není trvalé živobití - je to pouze záchranná brzda - aby např. někdo kdo potřebuje pro vykonávání určité činnosti zapracování nebo nějakou praxi, měl alepoň nějaké minimum...

0 0
možnosti

Němci jsou pochopitelně totální idioti, a tak zavedli od příštího roku minimální mzdu zhruba na dvojnásobku mediánu českého platu.

 Asi nevědí co dělají a měli by se přijít zeptat do Česka jak se dělá prosperita a zajišťuje blahobyt.

0 2
možnosti

souhlasím, od války je v Německu chudoba a nedostatek a teprve od příštího roku - jak správně uvádíte - u nich nastane ta správná prosperita a blahobyt R^

3 2
možnosti

Nevím, možná jsem jen tupec, který tomu nerozumí, ale....minimální mzda je něco kolem 55.-Kč HRUBÉHO na hodinu :-/ . . . on za to u nás někdo pracuje? Během mého "soukromého výzkumu" jsem cca za jeden rok nenarazil ani na jeden případ. A poznámka pro šťouraly - pochopitelně jsem se při tom mém dotazování nepohyboval mezi managery či developery ;-)

4 2
možnosti

J89a69n 82T15o25m97á77š

27. 7. 2014 10:01

Äno pracuje o nás za to celkem dost lidí.Divil by jste se.Výzkum selhal

6 1
možnosti

Argument, že zvýšení minim.mzdy zvyšuje nezaměstnanost, šíří v USA hlavně republikáni, to jsou ti, co berou odhadem 3 miliony korun ročně a víc, u nás zase česká pravice...proč ji to tak vzrušuje? Je to jen politická hra a hrátky nudících se blogerů...Zvyšte minim.mzdu a uvidíme. Firmy, které ji nebudou chtít platit, to prostě zase nějak obejdou jako vždycky. A ty firmy, které to nepoloží, ji klidně zvýší a pomohou si jinak.

8 2
možnosti

P93e14t89r 19H77á54l41a

26. 7. 2014 23:37

A co ty firmy, které to položí?

2 2
možnosti

A61n30n34a 71V57e39s37e11l21á

26. 7. 2014 18:01

Nerozumím o jaké minimální mzdě zde debatujete . Jedná se pár lidí , zhruba 100 tisíc.  Stát pouze chce, aby nemusel dotovat otroky některým firmám.

0 2
možnosti

Z68d69e21n85a 31K59o69č71í

26. 7. 2014 17:42

Možná byste se měl raději věnovat té biologii, protože kšeftovat s nemovitostmi dokáže každý, zejména pokud má za sebou politickou podporu radních a kmotrů z ODS, kteří vám notně pomohli s pozemky.

To, že jste za to ODS vděčen, je na vás vidět, ale nemusíte to dávat tak viditelně najevo.

Jinak to, co jste napsal o minimální mzdě je blábol non plus ultra. !!:-P

6 4
možnosti
Foto

Možná by taky bylo dobré se zamyslet nad tím, že lidé na minimální mzdě jsou tak jako tak ti, kteří pobírají sociální dávky - např. příspěvek na bydlení. Takže by mohlo být plusem, že (pokud se nebudou měnit podmínky pro příspěvek) lidé s vyšší minimální mzdou budou mít nižší příspěvek.

0 0
možnosti

bohužel (nebo bohudík) to tak není protože se posuzuje příjem rodiny

0 0
možnosti

Na to, že politikové plácají sesmysly, jsem si už tak nějak zvykl a beru to, že to prostě patří k profesi. Ale přečíst si takový blábol od úspěšného člověka se dvěma VŠ tituly, který není politikem, to už je fakt moc.

Váš argument 2 a 3 jde proti tomu prvnímu a hlavně, všechno to jsou nesmysly. Melete něco o mzdě, za kterou by jste nevyžil ani týden, natož pak měsíc!!! Uvádíte, že každý má právo rozhodnutí a výběru, což je další hloupost, někteří na to nemají rozumově, některé k tomu nutí situace....

Je to hlavně o tom, že ti co mají hodně nemají míru a chtějí ještě víc. Tudíž se na např ve vašem oboru, tedy stavebnictví vydělává nejen okrádáním státu předraženými zakázkami,a le i okrádáním státu a lidí prací na černo, nebo lépe řečeno za minimální mzdu a zbytek na ruku - a o to tady jde!!!!

1 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.