Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaujímavý pohľad na vec.

Umelá devalvácia z krátkodobého hľadiska môže ekonomike pomôcť, ale z dlhodobého hľadiska je kontraproduktívna. Je to, ako keby mladému človeku niekto roky riešil jeho životné problémy tým, že mu bude grátis dávať peniaze. Krátkodobo mu to síce pomôže, ale v skutočnosti mu to bráni postaviť sa na vlastné nohy.

Česká ekonomika vyše 20 rokov silnela práve preto, že sa nemohla opierať o devalvačné "berličky". Na dobré sa ľahko zvyká, ale ťažšie sa už odvyká...

0 0
možnosti
Foto

Už loni jsem se vyjádřil, že bych velmi, ale velmi rád, viděl výpis ze Singerova velmi soukromého účtu.

2 0
možnosti
Foto

zajímavá teorie, takže pokud se zlevněním našeho exportu a tudíž zvýšením jeho objemu podpoří ekonomický růst, je to vlastně špatně a Německo z toho profituje na náš účet: Buďto za pro něj stejnou cenu koupí víc zboží (tzn. větší zakázka pro českého výrobce) nebo se díky výhodnější ceně rozhodne pro české zboží namísto podobného třeba z Ukrajiny nebo Turecka (tzn. nová zakázka pro českého výrobce) = vidím v tom jasný nepřátelský akt!8-o. Fuj Němci, styďte se, takhle na nás vydělávat a srážet naši ekonomiku na dno...!  A chudák český střadatel, který si každý ušetřený tisíc vybere a hned ho běží směnit na Euro, má znehodnocené celoživotní úspory, (přijde kvůli horšímu kurzu o 3 Eura). Směnit je přeci musí, protože kdo by dnes platil Korunou, vše přeci platíme v Eurech :-P,

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Tyhle věci se zásadně nehlásí dopředu, takže sledujte zdroj takových informací a najdete určitě někoho kdo chce na něčem vydělat a šíří zaručené zprávy. :-)

0 0
možnosti

Nevím, nejsem ekonom, ale pro vývozce to bude výhodnější, ale pro dovozce včetně Němců to bude dražší. Tak nevím?![>-]

2 1
možnosti

To je právě ono, nevíte. Rolí ČNB není působit jako stimulátor exportu nebo importu. Její rolí je chránit měnu a výsledky práce občanů ČR. Tedy neznehodnocovat českou měnu, chránti finanční úspory, chovat se neutrálně a nevstupovat aktivně do ekonomického prostředí. To, co ČNB provozuje, je kriminální činnost.

6 2
možnosti

Nastal čas vyhodit Bankovní radu ČNB komplet. Současně je nutné zkoumat její aktivity v návaznosti na Ústavu ČR a bezpečnostní rizika státu sz toho vyplývající. Úkolem ČNB je udržení stabilní české měny, což zjevně ČNB nedělá.

Je zřejmé, že ústava ČR také v tomto bodu selhává. Předpokládá se totiž, že ČNB budou vést morální profesionálové a nikoliv panáčci jako pan Singer.

5 2
možnosti
Foto

Zajímavá teorie, i když podle mého názoru trochu přitažená za vlasy. Ekonomové tyto kroky zdůvodňují jako opatření proti deflaci. Nejsem ekonom, takže do toho asi nemám co kecat, ale myslím si, že když většina zboží bude opět dražší, poptávku to sníží a to povede k tlaku na ceny, takže deflace se tím jen prohloubí. Ale jak říkám, nejsem ekonom.

0 0
možnosti

No právě. Nejste ekonom. Tak jako většina lidí. Proto se chováme úplně jinak než by si ekonomové přáli. Podle jejich teorie sedíme doma na penězích a při jakémkoliv zlevnění přestáváme nakupovat, protože očekáváme další pokles cen. Tak se musí zdražit, abyste vytáhli svoje miliony a šli hýřit. :-P

6 0
možnosti

Nemyslím si, že Česká národní banka chce postupovat v zájmu Německa proti českému občanovi. Ano, budeme biti. Ale proto, že se naši ekonomové bojí deflace.

Rv

0 3
možnosti

Tak to jsem rád že máme takové ekonomy. Budeme mít inflaci.... hurá. Lidé budou méně kupovat, firmy méně vyrábět, budou propouštět...... ale hlavně že nebude deflace. R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.