Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Když jsme zdecimovali v 90-letech průmysl a zemědělství, tak nám zůstal poslední zdroj peněz a to nevyčerpatelná státní kasa. Bude-li ve státní kase málo peněz, bude se i méně rozdělovat, to je přece krédo pravice. Tak co se vám nelíbí, řeči o investicích jsem jenom zástěrkou před podstatou věci "My se bez státních peněz neuživíme" tečka. je volný trh, zkuste to jinde. Doma to nejde neb malé mzdy = malé výdaje = žádný kšeft.

0 0
možnosti
MK

Pokud musí Babiš napravovat škrcení Kalouska přidáním policistům(vrácena jen část, kterou Kalousek sebral) důchodcům a dalším, pak ....

0 1
možnosti
MP

Státní úředník by NEMEL mít volební právo !

2 0
možnosti
PK

Máte pravdu v tom, že Češi budou chudnout. Pokud jsou Čechy a Morava středně vyspělá evropská země, tak funguje při nízkých mzdách. Nemám nic proti zvyšování platů státních zaměstnanců, pokud by bylo spojeno s racionalizací a zlepšením kvality. Nutí soukromou sféru se "přizpůsobit". Bez vyšších mezd samozřejmě podmíněných růstem produktivity, se tento stát nikam nepohne. Státní investice jsou důležité, ale daleko důležitější jsou privátní.

Jinak mám dotaz - stavíte byty pro Čechy nebo významnou měrou pro Putinovce či Porošenky?  Když chodím s vnukem po Zličíně tak na barácích od sesterského Central group je až polovina zvonků nečeská. A to ještě Rusové pronajímají nové byty chudším Čechům.

1 0
možnosti
Foto

Co má co státní rozpočet společného s investicemi do dopravní infrastruktury. Ty jsou snad financovány z jiných zdrojů? Ty okrsky např. z krajských rozpočtů.

1 1
možnosti
Foto

Za mě karma.R^

Jedním z jejich hlavními argumentůproti Nečasově vládě byly "nízké" investice a díky tomu přiškrcený rozpočet v době krize.

Současná vláda v době růstu omezuje investice proti přiskrcenému krizovému rozpočtuRv8-o

2 1
možnosti
JA

Nepochopil jste. Ten dluh je přece pojistka proti tomu, kdyby se náhodou k vládě dostal někdo, kdo by se chtěl chovat hospodárně. Sice by snížil státní dluh, ale zároveň by si proti sobě poštval odbory, státní zaměstnance a ostatní vyžírky, takže by u vlády brzo skončil.

6 0
možnosti
Foto

Mám velmi tvrdou námitku: protože stát není schopen ekonomické kalkulace (není schopen vypočítat návratnost investice) stát nesmí své výdaje vydávat za investice, protože jeho akce s veřejnými penězi nejsou investicí, nýbrž konzumací cizích statků bez návratnosti. Ta je jen politikem bez zpětného efektu.

Investovat mají jedinci, kteří vlastní soukromý kapitál a samozřejmě riskují.

Stát neinvestuje, protože neriskuje. Stát bez rozmyslu utrácí.

6 2
možnosti
Foto

Pane Závladský-pokud někdo postaví cestu pak investoval do dopravní obslužnosti, pokud postaví školu-investuje do vzdělání.....

ne vše co je investicí je podmíněno spočítanou přímou návratností

2 0
možnosti
ZJ

Nejsou politici, ale makají. Anofert má vyšší zisky. A zdroje jsou.

3 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.