Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víceméně s Vámi souhlasím, jen bych si dovolil zapochybovat nad tím, že by jednotliví účastníci trhu na straně nabídky nevnucovali některé své produkty. Když se například podíváte na nabídku "těch pravých" hraček od Mattela, občas nepřijdete na to, k čemu je daná "hračka" určena. Jak si s ní lze hrát, co s ní dělat... Totiž kromě toho, že to vypadá líbezně a v reklamách jsou s tím naanimované "hry", to slouží jen, jako pastička na peníze.

0 0
možnosti
MR

M71i44l93a55n 85R84a73d58e13k

5. 12. 2014 18:11

klidek, trh to vyresi. Ti kteri to udelaji podle politickeho blouzneni, prijdou o ksefty. Pak se to vrati do normalu, jako vzdy.

0 0
možnosti
MH

Vy jste naivka. To čekáte, že si to feministky nepojistí nějakým zákonem? Třeba zákazem diskriminace v hračkářství či jak se ta pitomost bude nazývat.

1 0
možnosti
LJ

Já jen trnu, kdy se v Bruselu někdo prořekne, že u nás gramatika rozlišuje, že kluci psali a holky psaly. Když psali kluci i holky, pak ti kluci mají přednost, tedy psali. Z toho bude mazec! Nechci to vidět!

0 0
možnosti
II

Hračky se dělí na „holčičí“ a „klučičí“ pouze tehdy, když je tak někdo prezentuje a když dětem někdo říká s čím si mají hrát. Když to necháte na dětech, které ještě nebyly někým „předprogramovány“, budou si holky klidně a se zápalem hrát s autíčky, střílet z luku apod. a kluci třeba s panenkami. Vyzkoušeno experimentálně.

1 0
možnosti
LJ

Měli jsme dvě dcery, třetí dítě je kluk. Doma byly tedy panenky a podobné hračky. Syn je odmítal a dožadoval se autíček. Podobné zkušenosti mají i jiné rodiny se stejnou konstelací sourozenců.

1 0
možnosti
MB

S těmi genderovými zpovykanci máte pravdu. Ale  trh v současném pojetí je kolbištěm, na kterém se nám někdo snaží vnutit to, co sami nechceme, respektive to,  o čem nás marketingoví mágové přesvědčují, že mít musíme. TV reklamy, product placement, časopisy pro pány s podprahovou reklamou a třeba i bondovky.

0 0
možnosti
TT

A rozdělení zboží podle pohlaví! Co je to za drzost, mít obchod s oblečením rozdělený na dámskou/pánskou část! Pozavírat je, všechny ty šovinisty! ;-)

1 0
možnosti
JC

Obvykle se za jiné lidi nestydím, ale při čtení Vašeho článku stud prožívám.

Co to je za adjektivum "klučičí"? Vy jste nějaká skrytá feministka, která chce docílit rovnosti rozvrácením mateřského jazyka?

Přídavné jméno přivlastňovací od podstatného jména "kluk" zní "klukovský/á/é".

Náž jazyk velmi pečlivě rozlišuje rod, tak proč Vy to ničíte?

1 5
možnosti
ZB

"Klučičí" je normální, používaný výraz. Možná nespisovný, ale rozhodně nic nerozvrací.

1 1
možnosti
MP

Lidi, pošleme tyhle potroublé nány tam, kam patří a vůbec si těch jejich požadavků nevšímejme. Který poslanec nám začne takto blbnout, tak by měl od svých voličů hned dostat červenou kartu, když už se s tím začalo. Nebo aspoň žlutou. Prostě zarazit to.

3 0
možnosti
OP

Tak dramaticky to není třeba vidět. Moje holka o uslintanou růžovou nikdy nestála a kluk měl vždycky rád červenou. Mě samotné to červenomodré dělení také nekonvenovalo. Rodiče asi budou nejlépe vědět, jaká hračka jejich dítka potěší. Ale chápu, že přepísknutý gender je přepísknutý gender :-)

1 0
možnosti
MB

Můžete, prosím, uvést nějaký příklad nepřepísknutého genderu? Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.