Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výskyt radonu lze indikovat pěstováním rostliny klivie. Pokud kvete častěji než 1x ročně, jedná se o nadměrný výskyt radonu

0 0
možnosti

J49a82n 84F45r84o97l54í65k

5. 2. 2015 17:27

Proti radonu se předepisuje ochrana základové desky izolací . Tzv ipa nebo dražší bitagit se na základy domu používají již desetiletí.

0 0
možnosti

Pokud vím, dost radonu se uvolňuje z vody. Proto je důležité dobře větrat koupelnu či prádelnu. Nevíte, jaká je situace třeba ve veřejných bazénech, a to hlavně s ohledem na zdraví zaměstnanců?

0 0
možnosti

Mně by zajímalo, jak se může snížit podíl radonu ve vzduchu v obytné místnosti, která je samozřejmě od podloží izolována, tím, že do místnosti naženu vzduch z místa, kam logicky radon z podloží uniká.

IMO by měl podíl v principu zůstat stejný.

0 0
možnosti

Radon jako plyn je lehký a stoupá stále nahoru. V uzavřené místnosti se koncentruje, ale při větrání uniká směrem vzhůru.

1 0
možnosti
Foto

Pak je tu ještě jedna možnost - využít bezplatného měření radonu, které nabízí Státní ústav radiační ochrany.  https://www.suro.cz/cz/publikace/aktuality/bezplatne-mereni-radonu-v-domacnostech-a-skolskych-zarizenich

4 0
možnosti

...říkám vám něco pojem...poplašná zpráva...???

1 0
možnosti

To není poplašná zpráva. S opatřeními proti radonu začali už komunisti, když zjistili, kolik ho u nás všude je a jaké má důsledky na zdraví. Už komunisti do protiradonových opatření vrazili velké prachy.

Radon je skutečně zabiják a u nás je ho velice moc (na geologických stránkách si můžete otvřít dost podrobnou mapu jeho výskytu - u nás není bez radonového nebezpečí ani kousek země).

Radon spolu s azbestem mohou za naprostou většinu rakoviny plic, nikoli kouření (sám jsem nekuřák a nejde o prokuřáckou propagandu).

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.