Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Až přijde na věc, zhroutí se jim tenhle vzdušný zámek jako domeček karet, protože tohle všechno jde proti přirozenosti.

Jinak máte plnou pravdu a ode mě karmu.

0 0
možnosti
LL

Nový Hitler už zde dávno je. Jmenuje se Angela Merkel. Stejně jako Hitler před 80 lety, i ona je doševně nemocná. Jako Hitler vede i ona Německo naprosto šíleným způsobem do záhuby, a ničí při tom celou Evropskou civilizaci.

A stejně jako před 80 lety, všichni Němci jí nadšeně hajlují a zvedají symboly Čtvrté říše - plyšové medvídky a transparenty "Refugees welcome".

6 0
možnosti
JM

J45o78s64e31f 93M51i12k24e80l

23. 11. 2015 18:39

Já bych tu Jagu spíše přirovnal k Chamberlainovi.

0 0
možnosti
JL

Nový Hitler by mohl být klidně Putin nebo nějaký šikovný Číňan...tam by to bylo snadné, těžší už v Americe.

1 0
možnosti
JS

Pochopitelně, že některé snahy zasahovat do jazyka jsou přehnané a doslova utopistické.

Oproti tomu některé snahy přizpůsobit terminologii skutečnosti nejsou špatné, spíše naopak. Například termín "plevel" může být dost zavádějící. Některé "plevelné rostliny" jsou dnes totiž na seznamu ohrožených organismů. Lidská kategorizace do šuplíku s názvem "plevel" jim tedy příliš neprospěla. A když se navíc zjistilo, jak důležitou úlohu tyto "plevely" hrají v celkové biodiverzitě, ukázalo se, že slovo "plevel" v botanice ztratilo smysl. Stále má význam pro zemědělce, jenže těžko říci, zda je to v pořádku. Drtivá většina sadařů prostor mezi svými stromy neseče (natož okopává), ale stříká selektivními herbicidy. Tím se sice rychle zbaví "plevelů", ovšem jaké "chemické plevely" se tak dostanou do šťavnatých jablíček, to už se tolik neřeší.

Lidé si rozdělili organismy na "škůdce" a "užitečné", jenže příroda naše dělení nerespektuje. Já jsem například rád, že se lidem podařilo vyhubit původce pravých neštovic, ovšem například vyhubení komárů nebo i švábů by vedlo ke zhroucení celých biotopů.

Snaha měnit některé názvy, které už, bohužel, vešly do širšího povědomí (prasečí chřipka, nemoc šílených krav), je sice zřejmě marná, ale není zbytečná. Rozhodně nejde o snahu zamezit urážení krav nebo prasat, ale jde o naprostý opak –  jde o zamezení stigmatizace nemocných lidí zvířecími názvy. Možná, že u nás to chápeme, ale jsou země, kde diagnóza s takovým názvem může ohrožovat život pacienta.

Takže pokud se to nepřehání, nemělo by se to paušálně a šmahem odsuzovat.

0 0
možnosti
JC

Ekoteroristický magor.

1 2
možnosti
Foto

J77a89n 27H77o41r12n53a53k

23. 11. 2015 13:03

Uz aby tady ten novy Hitler byl. Uz je nacase ,a doslova za 5 min 12:00 . Jen bych ho malinko  upravil . Protoze puvodni Hitler byl  ve sve podstate idi***ot,a bridil . Doku**rvil  co se dalo . Ze zacatku bylo vsechno co udelal  temer idealni ,ovsem pozdeji na co sahl to kompletne  zrusil at uz to bylo v oblasti vojenstvi ,politiky a  konec koncu i te valecne ekonomiky . .................Na druhou stranu je fakt ,ze dnes se nam to z odstupem casu hodnoti ,z klidu sveho domova  nad compem a nohama na stole .

0 0
možnosti
OK

Tedy zřízení SA a šíření teroru jejich prostřednictvím, stejně jako nedemokratické upevnění moci, to vše bylo spolu s jeho antisemitismem téměř ideální?

1 0
možnosti
OK

Terorismus je nejefektivnějším bojem proti Evropě. V mnoha koutech světa by moc nefungoval. 

Když srovnáte místní (většinou muslimské) oběti tam, kde IS válčí, případně oběti atentátů v Izraeli, tak počty obětí teroristických útoků v Evropě, i vzhledem k její lidnatosti, jsou zcela zanedbatelné. 

Přesně naopak je to s psychickým účinkem. Evropa, která ve velké většině dávno zapomněla na hrůzy válek, zvyklá na mír a bezpečí, se děsí útoků teroristů do té míry, že ztrácí schopnost koordinovaně a racionálně reagovat.

Jestli IS nebo jiné radikální skupiny chtějí dostat Evropu na kolena a dobýt ji, mají v tom jen nepatrnou podporu ze strany islámské většiny. Jakmile však dosáhnou toho, že v Evropě se masy začnou děsit všeho, co se nějakým způsobem váže k islámu, přičemž od slov nebude daleko ke skutkům, islámská většina bude dotlačena považovat Evropu za nepřátelskou. A pak se teprve začnou dít věci.

9 0
možnosti
JL

Terorismus jede v Iráku od americké intervence, a efekt je jediný - totální chaos a IS.

0 1
možnosti
Foto

umět pojmenovat problém, je základním předpokladem pro jeho vyřešení.

Žel, zatím ti, kteří to zkoušejí, jsou blíže k tomu Hitlerovi, než třeba k Churchillovi.

2 0
možnosti
JC

No tak on ten Hitler byl inteligentnější než Churchil a také uměl problémy lépe pojmenovat a lépe nalézt jejich řešení. A na rozdíl od Churchila nebyl opilec a kuřák a kurevní, ale vegetarián milující zvířata.

Hitler je významý ukazatel toho, že si máme dávat pozor na "slušné" lidi. Na ty, kdo mají ušlechtilé vize a myslí to s druhými dobře.

2 2
možnosti
PK

P38e55t59r 71K32a17p90l14a54n

23. 11. 2015 11:58

Jsem zvědav, kdy se Evropská komise propracuje k vydání slovníku povolených názvů a výrazů. Bohužel spřátelení míromilovní muslimové se starají, aby na takové hlouposti už neměla čas. Ale věřím, že si čas najde, místo řešení jiných akutních problémů, které je obtížnější.

1 0
možnosti
OK

Přebujelá politická korektnost je rubem přebytku pokrytectví. Tato epidemie politické korektnosti podporuje růst extremismu.

10 0
možnosti
JC

To máte fakt z vlastní hlavy?

Je to dobré!

0 2
možnosti

J65a60k75u57b 18Š11o15l35c

23. 11. 2015 11:49

Lidé nečekají na nového Hitlera, ale na nového Churchilla nebo Regana.

7 0
možnosti
OK

Udělal jsem nedávno takový experiment. Na jedné diskusi jsem popsal charakteristiku Hitlera tak, jak jej viděli Němci třicátých let, ale vsadil jsem ji do dneška, jako že takového politika potřebujeme. Nikdy jsem neměl tolik lajků.

2 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.