Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ať si v bytě bydlí , kolik osob chce. Co dělat s nízko příjmovými lidmi , kteří na lepší bydlení nedosáhnou ? V domě , kde jsem žil dříve , žila v jednom bytě o 35m2 čtyřčlenná rodina. Byla to sice chudá , ale absolutně bezproblémová rodina.

V čem lze s pisatelem blogu polemizovat je počet osob , obývajících byt. Dle stávající legislativy je povinen vlastník (nájemce u BD) nahlásit počet členů domácnosti. Jenže je problém se stanovením definice domácnosti. Páka sice je. Nějaký zákon říká , že za nepřihlášenou osobu lze uložit sankci 50kč/osoba/den. Jenže si nedovedu představit to dokazování u soudu, že daný člověk v bytě žije a že tam třeba nebyl pouze na návštěvě. A to na pravidelně opakující se návštěvě.

1 0
možnosti

Já bych si odvážil tipnout, že panu ministrovi zbytečných záležitostí už zcela definivně je3lo.

2 0
možnosti

To je ještě jeden z těch světlejších okamžiků pana ministra, že pane ministře.

4 0
možnosti
Foto

Do bytu o rozloze 60 m2 se více než 2 rodiče a 2 děti nevlezou. I tak je to málo. Ještě tak narvat babičku a dědečka? Tito staří lidé potřebují komfort. Zbláznil jste se? Nájemníci musí být soudní a pronajmout si větší byt, 3 pokojový byt. Jen blázen těmto lidem pronajme 2 pokojový byt. Tolik lidí navíc v celém bytovém centru obtěžuje další. Pokud jsou v jednom bytě naňahnány 3 generace, povede to k hádkám a obtěžování dalších obyvatel převážně panelových bytů. Samozřejmě návštěvy jsou povoleny, ale jak chcete do bytu o rozloze 65 m2 narvat 6 lidí, museli by spát na patech. Zkuste si takto bydlet více než 1 rok, a rupnou vám nervy. Takto se bydlí jen ve vězení. Sice někdo nemá peníze, ale dědeček s babičkou pobírají dcůhd, jenž není zas tak malý. Rodiče berou plat na děti jsou sociální dávky a tak se mohou narvat do většího bytu.

2 4
možnosti
Foto

Noo, náš byt podle mě neměl přes 60 m2. Klasický 2+1. Žilo nás v něm 5 více než 20 let a bylo to celkem v pohodě. Samozřejmě pokud jste třeba nesnášenlivá, tak pak i byt dvakrát větší a jen pro dva je málo.

7 0
možnosti
Foto

Do bytu o rozloze 60 m2 se více než 2 rodiče a 2 děti nevlezou. I tak je to málo. Ještě tak narvat babičku a dědečka? Tito staří lidé potřebují komfort. Zbláznil jste se? Nájemníci musí být soudní a pronajmout si větší byt, 3 pokojový byt. Jen blázen těmto lidem pronajme 2 pokojový byt. Tolik lidí navíc v celém bytovém centru obtěžuje další. Pokud jsou v jednom bytě naňahnány 3 generace, povede to k hádkám a obtěžování dalších obyvatel převážně panelových bytů. Samozřejmě návštěvy jsou povoleny, ale jak chcete do bytu o rozloze 65 m2 narvat 6 lidí, museli by spát na patech. Skuste si takto bydlet více než 1 rok, a rupnou vám nervy. Takto se bydlí jen ve vězení. Sice někdo nemá peníze, ale dědeček s babičkou pobírají dcůhd, jenž není zas tak malý. Rodiče berou plat na děti jsou sociální dávky a tak se mohou narvat do většího bytu.

0 0
možnosti

Ne že bych fandil jakémukoliv nesmyslu z Dienstbierovy dílny (nic jiného z něj nepadá). Ale jen pro přesnost: domnívám se, že omezení počtu osob je uvažováno v případě, že bydlení je dotováno. Tedy např. pro příspěvek na bydlení bude započteno jen tolik osob, kolik "normativně" odpovídá. Což bych (už dávno) přivítal. A rozměr bytu je patrný z kolaudace.

4 0
možnosti

Většina složitých problémů má jednoduché řešení, možná i několik, stejně jako tento. Ale to by se pak nemohli nabírat úředníci, vznikat nové úřady apod. A vlastně by se mohlo zjistit, že jsou zbyteční i někteří ministři.

1 0
možnosti

Co zase složitě řešej? Strop dotace na m² a není co řešit!

2 0
možnosti

...na všechno zákony....nakonec i na to, kdy můžu jít na hajzlík....a pak ještě z dalšího zákona platit státu za to, že dýchám... Jak dlouho to může trvat, než zase zazvoní klíče ? Kolik roků jim dáme ?[>-]

3 0
možnosti

Navíc to neřeší situaci, protože nájemcem je rodina a zbylí obyvatelé bytové jednotky jsou spíše časově neomezené "návštěvy".

Jedině snad, že by zákon omezoval i počet osob na návštěvě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.