Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Informace, kterou tu podává autor je LŽIVÁ !!! I po roce 2018 bude možno postavit bytový či rodinný dům bez řízeného větrání (rekuperace).

Ten diskutovaný "nulový standard" je na úrovni nízkoenergetického standardu a to dnes splňuje velká většina nově stavěných objektů.

Lživá informace slouží autorovi k tomu, aby jím stavěné domy mohly bezdůvodně zdražit.

0 0
možnosti

J53a49n 18H31a86v77r26d12a

2. 9. 2016 11:20

Obecně problém bruselu je ten, že je vymyšlen sektou držící ve svých rukách ekonomiku a ta potřebuje, aby se kolotoč utrácení nezastavil. Proto se prostřednictví politiků (nejlépe nevolených = brusel) na občany šijí další a další boudy a triky, aby utráceli už tak dost ořezané výplaty.

6 0
možnosti

"Nízkoenergetické budovy totiž nemusí být kvalitnější, komfortnější, a dokonce ani ekonomicky úspornější, budou prostě jen dražší."

Tak je, pane Ekospol, stavějte tak, aby za ty peníze kvalitnější byly;-)

Já jsem toho názoru, ať si každý bydlí v čem chce - pokud mě pak neotravuje pálením škrpálů nebo celoročním provozem cirkulárky, protože za zimu spálí deset aut dříví.

Ale mám podezření že to Vaše tvrzení je spíš politické a antibruselské, než technicky podložené. Abyste v pasivu/nízkoenergetickém baráku utratil za energie stejně, tak se o to musíte záměrně snažit. Nebo ten barák postavit blbě - ale to určitě není Váš případ:-)

ČSN 73 0540 znáte, víte že se pravidelně zpřísňuje, ale v textu proti tomu nic nenamítáte. Tohle je "jen" další evoluční krok. Ve stavební legislativě a normách je hromada absurdnějších a protiřečících si požadavků, které Vám jako developerovi ztrpčují život. Přesto svůj text věnujete zrovna tomuto. Dalo by se Vám oponovat technickými argumenty, ale pokud Vám jde víc o antibruselismus a ne o technickou stránku věci, bylo by to zbytečné.

5 9
možnosti

Další "přirozený" krok by to byl, pokud by si lidi uvědomili, že se jim ty peníze v dlouhodobém horizontu vrátí, a tedy se to vyplatí, a začali to sami požadovat. Pak by to byla evoluce. Tohle ale není postupný vývoj, ale spíš cílená likvidace volby.

To je to samé jak problém s žárovkami: pro to "nejběžnější" použití je to skutečně výhoda nahradit žárovku. Jenže pak jsou všecky ty okrajové případy, kterým to působí potíže. V akvaristice teplo co nedodáte žárovkou protopíte. V místech s vysokou frekvencí zapínání a krátkou dobou svícení vám výhoda LED jde taky do háje, protože tu ničí víc zapínání než svícení atd.

4 0
možnosti

Hlavně zateplujte polystyrenem, ať pomůžete přírodě.Naši bytovku jsme před pár lety zateplili a už máme výsledky. Některé krytky větracích otvorů opadaly, takže tam pohodlně hnízdí rorýsi a jakýsi strakapoud nebo žluna tam vytesal pěkný otvor, ve kterém hnízdili špačci.

6 0
možnosti

Hmmm. A proč ty krytky odpadly? Proto, že je zateplenou polystyrenem? Můžete mně objasnit tu kauzalitu?

3 0
možnosti

A Vy se divíte? Vy se ještě divíte? Já se po nesmyslech typu úspory energie nuceným nahrazením žárovek zdaleka ne tak univerzálně použitelnými a spolehlivými zářivkami nebo uspory energie nadiktovaným snížením výkonu vysavačů anebo nejnověji plánovaném hyper nesmyslu s úsporou energie prostřednictvím omezení výkonu varných konvic už nedivím vůbec ničemu. Tohle je jen další kamínek do mozaiky postupné zkázy kontinetu zvaného Evropa, neboť jak praví staré přísloví, cesty do pekel bývají dlážděny dobrými úmysly.

Vysvětlení je celkem prosté. Lidi s technickým vzdělámím abyste v Bruselu hledal v pravé poledne a ještě s výkonným světlometem navrch. Brusel je naopak přecpán všemožnými politology, sociology a čert ví jakými ještě všemožnými humanitně vzdělanými mysliteli. Racionální technické myšlení se tam nenosí a spojení zdravý selský rozum je málem sprosté slovo.

19 2
možnosti

Všechno je to jen byznys. Když budete lidi nutit kupovat nové a nové věci, tak alespoň na chvíli odvrátíte krach dnešního bankovního systému.

0 0
možnosti

Řízená výměna vzduchu totiž nikdy nenahradí pořádné vyvětrání, například po nepovedeném vaření či setkání kuřáků.

Jak casto tohle nstava.

Jinak mi rizenou vymenu mame, okna obcas v zime otevirame, ale z vetsi casti vetrani nechavame na automatice

1 1
možnosti

J60a68n 69F36r84o12l28í60k

3. 9. 2016 12:00

Máme ji také. Podstatou je, že to může být spíše v RD jak v bytu a jen u novostavby. Dodatečná instalace je často obtížná a drahá. Když spočítám investiční náklady, provoz 150W větráku a porovnám s úsporou tepla tak to zas tak velký mazec není. Bereme to spíše jako zvýšení komfortu, kdy není třeba ve všech místnostech pravidelně otvírat okna a také je to dobrá ochrana proti komárům.

0 0
možnosti

Mám takovou naivní představu, že v blízké budoucnosti (za pár desetiletí) bude zeď tahat teplo zvenku dovnitř budovy na principu tepelného čerpadla (např. magnetokalorickým efektem). V té době budou stále ještě stát staré "nehospodárné" domy. Nebo EU přikáže všechno zateplit, případně zbourat ?

0 0
možnosti

"Zatím z tohoto vlaku řítícího se do rudozeleného pekla vyskočili Britové. Pokud se rychle něco nezmění, budou je následovat i další."

Doufám jenom, že nebudeme poslední.

16 0
možnosti

Vzhledem ke značnému osekání možností referend v ČR (a servilnosti našich politiků směrem k Bruselu!) bych docela věřil, že budeme mezi posledními.. EURv

0 0
možnosti

A18d27a38m 62M11a51l91ý

30. 8. 2016 12:56

Bruselu nejde o ekologii. Jde o podporu ekonomiky. Jde o to, aby lidé více utráceli za vše (auta, domy atd.). Je ekologičtější tento extrémně úsporný domek, který se neobejde bez technologických udělátek nebo nezateplená stavba z tradičních materiálů?

19 0
možnosti

Ekonomické je udělat zateplit alespoň na R=3, spíše však 5 a okna s izolačním trojsklem. Nucené větrání s rekuperací je komfort a pravděpodobně se nezaplatí, ale ne o moc, takže proč ne. Vytápění tepelným čerpadlem je vhodné pro domy s velkou tepelnou ztrátou, pro ty malé jsou TČ ještě pořád velmi drahá a to díky špatně nastaveným dotacím, které paradoxně uměle drží jejich ceny nahoře.

0 0
možnosti

Byslel jsem v dome s nulovou tepelne spotrebou energie. Ten vzduch se nedal vydrzet. Bydlel jsem v dome, ktery "zabalili" do izolace. Muselo se casteji vetrat, protoze na stenach se objevila vsem znama sediva plisen. Spotreba oleje na topeni se nesnizila. Zvysilo se jen najemne. Chtel bych upozornit, ze jsou oblasti, kde je velmi nebezpecny radon a kde se vetrat musi. Ale je samozrejme reseni. Bydlel jsem v Bratislave v byvalem klastere. Tam byly vekovni steny tak asi 1 m tluste. Netopilo se do Vanoc. Takze tlustsi steny prinesou i kyzenou usporu energie. Maji i vetsi tepelnou kapacitu. Ale to vi kazdy polir. Jenze vydelaji na tom cihelny a ne zeleni milionari. Timto chci upozornit, ze domy se stavi pro lidi, kteri musi na najem vydelat.

20 1
možnosti

Lidé touží mít metr široké stěny;-D

0 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS