Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Znáte tu o jeskyňkách? Jen dva prstíčky si ohřejeme a hned zase půjdeme? Dnes je to sedm svátků, příště to budou svátky všechny, pak se přidají neděle a nakonec soboty a budeme konečně jako v Německu nebo Rakousku, kde nám závidí, protože si mohou nakoupit pouze od pondělka do pátku a to od osmi do dvanácti a pak od čtrnácti do osmnácti, a jinak šlus. Ostatně Češi jsou prý obézní, takže jim pár půstů jen sníží náklady na zdravotnictví.

1 0
možnosti
LO

L89u84b16o74š 83O54t17t

27. 10. 2016 12:52

Mám nový návrh pro naše moudré zákonodárce. Je třeba prosadit zákaz prodeje alkoholu o výročích, svátcích a v době konání voleb. Pohnutkou pro uvedené jsou volební výsledky, které zřejmě pod vlivem jsou takové, jaké jsou :-)))

0 0
možnosti
Foto

J91i23ř78í 41K23i87n47d31l

27. 10. 2016 12:20

Pane Hynku, za komunistú bylo o svátcích zavřeno ? Vy jste tady asi nežil. Za komunistů se prodávalo svátek nesvátek a prodávalo se i o vánocích. Jelo se celý prosinec. Prodavačky prodávaly bez nároku na příplatek, bez nároku na volno. Oběd se v obchodě jedl v rychlosti ve skladu a to byla houska a salám anebo paštika v plechovce.

0 2
možnosti
LH

40 let jsem žil v socialismu, takže to vím jak bylo otevřeno.Až do r.1985 bylo o všech svátcích a v neděli zavřeno, až po tomto roce začaly být otevřené tkz.večerky.

1.leden,1.máj, 9. květen, Velikonoční pondělí, 25.26. prosince všechny toto dny bylo zavřeno, akorát tyto večerky bylo otevřeno.

Průmyslové zboží, obuv, oděvy VŠECHNO BYLO ZAVŘENÉ.

Akorát v prosinci před svátkama na stříbrnou a zlatou neděli byly všechny obchody otevřené.

A nebojte se znal jsem to taky jak to chodilo, švagrová byla prodavačka v Jednotě.Tam bývalo zavřeno i v sobotu, ale po r.1985 musela chodit dopoledne prodávat.A přesčasový příplatek dostávala.

3 0
možnosti
Foto

To je ale hodně hloupý článek :-( Tak za prvé- pokud máte doma mrazák a mikrotenové sáčky, můžete mít čerstvé rohlíky i ve svátek. Za druhé - v Německu i Rakousku se obchody zavřou v sobotu ve dvanáct a přesto ty země prosperují mnohem více než my a jejich obyvatelé neumírají hlady. A za třetí - pokud je pro podnikatele tak strašně ztrátové mít zavřeno pět dní v roce, může změnit předmět podnikání. Jak prosté....

1 3
možnosti
Foto

J80i27ř91í 50K43i38n22d88l

27. 10. 2016 11:49

Já nemám mrazák, nechci jít housky z mikrotenového sáčku, protože to není zdravé a chci mít čerstvé rohlíčky i o svátcích. V Rakousku a v Německu si dělají co chtějí, je to jejich věc. Ty země neprosperují z jiných důvodů. Když budou v Německu nosit dirndl, lederhosy, tak to budeme nosit také ?

1 0
možnosti
LO

L20u83b96o47š 69O67t52t

27. 10. 2016 9:47

Objevily se tady nazory, ze ve svete je to ci ono, upozornuji, ze obchody se oteviraji podle zajmu zakazniku, ne podle socialistickch zakonu, ktere se my hned snazime obejit.

3 1
možnosti
JB

J83a59n 96B12u81r18i67a46n

27. 10. 2016 9:24

Nestane se nic. Buď si nakoupíte den dopředu nebo zítra pro ten chleba půjdete do nějakého krámku.

A to přirovnání s hasiči nesedí - ti musí pracovat nonstop ve dne v noci. I ty velké obchoďáky jsou zpravidla v noci zavřené a jistě se shodneme, že se to dá přežít. Stejné to bude, když neotevřou pár dní v roce.

3 5
možnosti

Máte recht - stačí vohnout hřbet.

3 1
možnosti
LH

Pane autore, Vy jste asi nějaký připo....... s tohoto zákona.Dceru mám vdanou v Austrálii (Perth) a tam je to normální, že je o svátcích zavřeno.A to si představte, že když vyjde svátek na sobotu, tak je zavřeno už v pátek ( tam se slaví svátky, které přijdou na sobotu či neděli den před a nebo den po) a když vyjde na neděli, tak je zavřeno v pondělí.A NIKDO NEPROTESTUJE.

Austrálie se snaží udržovat rodiny pohromadě, takže tam rodiny vyráží na pikniky ( u nich se říká barbecue ) nebo na pláže.To jen v naší zemi se stalo módou chodit nakupovat do obchoďáků.

A kdyby tyto obchoďáky platily lidem stejně jako jsou placené lidi v zahraničí, tak by pak nebyly hlasy, že prodavačky přijdou o peníze.

Jsou profese kde se MUSÍ chodit o svátcích, ale bez nich by nemohl fungovat stát.

Po jednom zavřeném dni v obchoďáku ještě nikdo nezemřel hlady a žádný obchodník nezkrachoval.

4 6
možnosti
LH

A ještě dodatek.

Přečetl jsem si, že jste majitelem ZOO, takže by Vás tento zákon měl potěšit, protože třeba více lidí navštíví Vaše ZOO než nějaký supermarket.

0 0
možnosti
MP

Tak to nedramatizujte. Pro rohlíky si zajdeme do Žabky nebo jiného menšího obchůdku. Mě by jen zajímala ta sociální stránka věci. Nějak se mi nechce věřit, že by pokladní dostávaly za svátky 100% příplatek ( i když by dle ZP měly ). A jelikož z mých známých nikdo nepokladníkuje, dávám otázku do pléna - je to tak či není ? Mimochodem, pan developer by měl vědět, zda stavbaři takový příplatek dostávají.

1 1
možnosti

Představte si, že v Lidlu mají prodavačky 35ti hodinový pracovní týden.

1 0
možnosti
JN

Kdo ví co bude následovat.

V sousedním Rakousku mají krámy zavřeno i v obyčejnou neděli.

0 0
možnosti
JV

A ještě dotaz, pane Korče: Ve všední den jdete ráno v pět nejdřív pro rohlíky a pak si jdete udělat snídani před odjezdem do práce, nebo jíte ty včerejší?

2 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.