Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já žiju v USA, kde progresívní daň je, a žádný velký problém v tom nevidím...

Spíš vidím problém v neustálém spoléhání na rozpočtové deficity. Ty mimo jiné brání nastavení zpětné vazby mezi tím co stát vydává a tím, co jsou lidé ochotni na daních zaplatit. To pak vede k vytvoření ekonomicky neudržitelné situace.

0 0
možnosti
Foto

Spojené státy americké jsou vedle vysoce výkonné ekonomiky proslulé nízkými daněmi a složitým daňovým systémem.;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem se dozvěděl, že v nejvyspělejších státech světa vládnou komunisti, neb Rakouskem počínaje a USA konče všude mají progresivní daň z příjmů.

3 1
možnosti
JZ

Vazeny blogere, Marx a Engels byli vzdelani lide, proto jim prosim nevkladejte do ust Vas vlastni nesmysl "svrchovany cas". Ctvrty odstavec Manifestu zacina slovy, pokud spravne prevedeno do cestiny: "Je na case...", popr. "Je nevyssi cas..."!

0 0
možnosti
Foto

Úplně logicky. Co udělá zaměstnavatel, když mu stát napaří vysokou daň ? Vezme tužku a podívá se koho může propustit a poslat jej na Úřad práce, ať se o něj stará stát. Pak bude hledat právní kličky, jak tuto daň obejít. Pak další věc. Sídlo své firmy přesídlí tam, kde jsou daně příznivé. Ve výsledku stát vybere na daních míň než předtím, co je zvýšil. Když stát dá daň příznivou, jak pro stát, tak pro podnikatele, tak podnikatel nebude mít zájem vymýšlet právní kličky, jak tuto daň objeít, protože to není pro nějekonomicky výhodné.

5 0
možnosti
JR

J93a98n 95R93á21ž

22. 2. 2017 16:14

Samotného mne překvapilo, jak je jednoduché přesídlit firmu do k podnikatelům příznivějšího prostředí. Už jsem četl, jak jednoduše se vyhnul český e-shop pitomosti zvané EET přesunem do Estonska. Včera jsem vyslechl důvody k přesunutí jedné větší (co se týká obratu) společnosti do Holandska. Podotýkám, že primárním zájmem vlastníka nebyla rozdílná výše daně, ale chtěl mít daňové domicilium v prostředí, které nepovažuje podnikatele automaticky za lumpy a darebáky, které je nutné neustále buzerovat a hlavně, kde se nemění daňové zákony podle toho, jak se některý úředník nebo poslanec vyspí.

Racionální důvody, které vedou české podnikatele do jiné země jsou tak zřejmé, že se nikomu, kdo se k takovému kroku uchýlil, ani nedivím.

3 0
možnosti
JR

J69a92n 12R40á55ž

22. 2. 2017 15:52

Jsem rád za každý pravicový názor zveřejněný kdekoliv. I když se všemi Vašimi vývody nesouhlasím, dal jsem karmu! Ne všechny typy daňové progrese jsou takovou hloupostí v takové míře, jak nápad českých socialistů představil Sobotka.

Ale spíše než o daňové progresi, bychom měli naprosto vážně diskutovat proč je mzda v České republice zdaňována ve výši, která u průměrné mzdy činí 42%. Proč všichni, kdo obhajují Sobotkův experiment s progresivní daní, raději nepřemýšlí o tom, proč je takový propastný rozdíl mezi nákladem na mzdu zaměstnavatele a tím, co dostane jako svůj "čistý" příjem zaměstnanec.

Například u zaměstnance, který má mzdu ve výši průměru, tedy 24.000Kč/měs., činí mzdové náklady zaměstnavatele 32.160Kč a zaměstnanec dostane "čistého" jen 18.600Kč.

3 0
možnosti
MC

R^Levicové strany jsou světová pohroma pro jakoukoliv společnost.

2 0
možnosti
PK

Daňová progrese je většině vyspělých států, i v tom veleúspěšném Německu. V západní Evropě byla po 2.světové všude a jak se tato část kontinentu zmohla. Ale jestliže byla v Česku zrušena, tak se velmi obtížně bude zavádět, i kdyby to byla lepší varianta. Je to jako se základní vojenskou službou. Zrušila se a nezavede se ani v nějaké moderní, kratší, soft verzi. I kdyby Turek s Mohamedem zase obléhali Vídeň.

1 0
možnosti
PK

opravuji - ve většině ...

0 0
možnosti
JF

Jako kdybych četl Klause. Spousta prázdných slov. To už tady bylo.

1 4
možnosti
PK

Asi tak. Myslím, že pán bude chtít do politiky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,05
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.