Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ceske stavebnictvi by nezkolabovalo. Kdyby developeri platili vice, bylo by vice CESKYCH zedniku ochotno pracovat v teto sezoni profesi i za cenu toho, ze cast roku budou mimo domov. Ve vysledku by se cena promitla k zakaznikovi. To je cele.

1 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

1 1
možnosti

To je bohužel velmi jednostranný pohled. Pokud existují nějaká pracovní místa, která jsou potřebná, ale nejsou moc atraktivní a ani nejsou moc dobře placená, tak jsou pouze 2 správná řešení - buď zvýším mechanizaci, tj. místo lidí to budou dělat stroje, anebo musím výrazně přidat na platech, aby lidi do té práce nalákal. Ne, že budu držet nízko mzdy a nedostatek pracovníků řešit dovozem levných cizinců, kteří to za tu almužnu jsou ještě ochotni dělat, takto by to fungovat nemělo. Kdyby to takhle dělali ve všech odvětvích, tak bychom v těch platech Západ nedohnal nikdy.

A s tou neochotou se stěhovat - ono to má opět širší oblast pohledu. V dnešní době se u nás velmi často lidé propouští v rámci různých fúzí, akvizic apod. jen rozhodnutím nějaké nadnárodní centrály. Málokdo má chuť se stěhovat kvůli práci, o které neví, jestli ji ještě za rok bude dělat. Navíc pro takové případy je lepší nekupovat nemovitost, ale být jen v nájmu, což se dnes v době velmi levných hypoték moc nevyplatí. A být daleko od rodiny jen kvůli práci, to taky asi není ideální stav pro většinu obyvatelstva...

3 1
možnosti

Stěhování za prací je možné, pokud by se během dvou - čtyř let na novém místě dařilo vydělat několik set tisíc. Protože zhruba tolik činí propad, o který se prodělá, když se na původním místě, kde není práce a tudíž tam jsou ceny bytů a domků nízko, prodá a na novém místě, kde je cena bytů a domků vysoko koupí. 2 - 4 roky proto, protože to je doba, za kterou se u nás průměrně opouští jedno zaměstnání a hledá jinde jiné.

A není možné, aby člověk nebo celá rodina měl při každém stěhování těch finančních prostředků méně a méně, to je nesmysl. Aby stěhování za prací bylo vůbec co k čemu, musí při každém stěhování mít člověk nebo rodina těch finančních prostředů více a víc nebo aspoň stejně.

1 0
možnosti

Jednoznačně je to tlak firem udržet i nadále současné nízké platy a prodloužit co nejdéle období, kdy firma na nízké ceně pracovní síly vydělává.

Firmy rozjely úspěšnou propagandu založenou na tom, že nezaměstnaní na ÚP jsou všichni vesměs nevhodní na to, aby byli přijímáni do pravidelného zaměstnání a tak jsou na ÚP uplně zbytečně lidi, kteří by mohli okamžitě od dalšího dne začít pracovat, ale místo toho na ÚP pobírají dávky a podpory, zatímco firmy si libují a vydělávají na nízkých ukrajinských mzdách.

Prodlužuje se tak doba, kdy díky nízkým úrovním mezd tady budou jako hlavní pracovní příležitosti montovny pro německé a jiné firmy a hodnoty, které český dělník v takové fabrice vytvoří, jsou v republice nerealizovány , jsou vyváženy do zahraničí a přispívají k vysokým zisdkům německých a jiných firem, k vysokým platům německých a jiných zaměstnanců a do daňovýcgh výnosů Německa a jiných západních států.

Kdo dnes podporuje zaměstnávání Ukrajinců, podporuje taky trvání českých nízkých mezd a podporuje taky naše zaostávání za západními zeměmi, odchod kvalifikovaných čechů za lepšími platy a obecně setrvávání naší země v Evropě v kolonce zemí druhé kategorie.

7 0
možnosti

Souhlas. Některé profese, kde fakt není český adept, je asi potřeba výjimečně nahradit cizincem. Ale obecně jsou ty řeči o práci, kterou Češi nechtějí, a proto je nutné brát Ukrajince, jen výplodem globalizace. Od jejího začátku obrovsky odskočil nepoměr mezi platy zaměstnanců a šéfů. Šéfové z byznisu si prostě v době globalizace zvykli místo zvýšení mezd na úroveň, na které získají domácí pracovní sílu, začít ječet, že domácí nejsou, a proto musí brát cizince. Náááhodou jsou ti cizinci levnější, no.

1 0
možnosti
Foto

Pokud se Čechům vyplatí být na Úřadu práce, než jít makat, tak asi chyba bude kde ? Já bych jim snížil dávky v nezaměstnanosti a bylo by po problému.

4 0
možnosti
Foto

J66a95n11a 82M69a76j12o30v24á

23. 3. 2017 12:07

Spíš sociální dávky.

2 0
možnosti

Kdyby najednou měli Ukranici zákazano pracovat u nás... Najednou by podnikatele museli přidat na mzdách českým zaměstnancům... A najednou by se našlo hodně českých zedníku apod.. zase by se více oplácelo čechům pracovat...

5 0
možnosti
Foto

Dnes jsou všude plakáty jak firmy hledají do provozů nekvalifikované síly a slibují k platům benefity a nikdo se nehlásí.

0 0
možnosti
Foto

Nejvíce mzdy rostou ve stavebnictví a to o 6 procent. Průměrná mzda dělníka ve stavebnictví je 19 000 Kč. Stavební firma může najmout zahraničního dělníka až tehdy, když se o práci do 30 dnů nikdo z Čechů nepřihlásí.

0 0
možnosti

A12l16e61x 70G82r58e19g80o16r

23. 3. 2017 10:43

Průměrná mzda je silně zavádějící číslo. Ve stavebnictví je to navíc sezónní záležitost s velkým počtem odpracovaných hodin.

A ještě nám řekněte,jak je hlídáno těch 30 dní,kdy se na místo nikdo nehlásí.

0 0
možnosti

Tak by mne zajímalo, jakou vykonává vystudovaný lékař odbornou stavební profesi,

0 0
možnosti
Foto

Přečtěte si čemu šéfuje a podívejte se kolik ta společnost staví bytů.

0 0
možnosti

Nemáte pravdu, že Češi nemají zájem o tuto práci, ale naopak někteří majitelé stavebních firem raději zaměstnají Ukrajince, protože ti nemají tolik drzosti a nechtějí např. dovolenou.:-(

2 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, nejsme ochotni se stěhovat za prací, ale má to dost dobré důvody a to bydlení. Dokud nebude na trhu dostatek bytů na pronájem, tak se není kam stěhovat. Další věc je ta, že se přestěhuju a po půl roce mě zaměstnavatel vytřídí s tím, že už mě nepotřebuje. A co dál?

1 0
možnosti

modelovým příkladem budiž Škodovka v Kvasinách...v širokém okoli nejsou volné nemovitosti a to co se nabízí, je extrémně drahé

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS