Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Stavby brzdí úředníci . Novela zákona je v podstatě nesmysl . Poškodí to sousedy .

0 1
možnosti
PD

Ano to povolování je hrůza, ale na druhou stranu obyvatel nepřibývá, takže více bytů a domů netřeba. A zase na druhou stranu to tak hrozné být nemůže, když jste se díky tomu dostal mezi 60 finančně nejbohatších Čechů.

0 1
možnosti
JR

J74a78n 91R82á25ž

7. 6. 2017 18:07

Sice soudy už několikrát vyslovily právní názor, že prokazovat že veřejný zájem je důvodně nadřazen zájmu individuálnímu musí dokazovat ten, kdo tento argument vznesl, ale obecně se touto zásadou nikdo neřídí. Od obce, která díky svévoli Rady obce nebo jenom starosty změní územní plán a zmaří možnost investorovi postavení domu na vlastním pozemku, úředníka stavebního úřadu, který si vyloží zákon v souladu se zájmy nějakého vlivného místního "lobisty" a záměr zamítne, až po kdejaký spolek, neziskovku, či jednotlivce, kteří malichernými námitkami jsou schopni jakýkoliv investiční záměr na několik roků zdržet.

Změna zákona by měla nově definovat účastníka řízení a práva vystupovat jako účastník řízení omezit jen na osobu, která prokáže, že stavba vstupuje do oblasti výkonu jeho práv a ovlivňuje je, orgán státní správy a samosprávy jen když stavba se dostává do konfliktu s veřejným zájmem a třetí osoby by se staly účastníky řízení jen, když důkazně podloží názor, že orgán státní správy, či samosprávy nedostatečně vyhodnotil nepříznivé vlivy na životní prostředí.

Vše je podmíněné tím, aby v zákoně byly závazné maximální lhůty pro soudní přezkumy, aby se nemohly opakovat případy opakovaně podané námitky nepřímého účastníka řízení podle zásady: "Jednou ve věci rozhodnuto a to platí" . Odstraní se tak případy, kdy se zvlášť řešily námitky o ohrožení sídliště motýlků, pak zase o ohrožení životního prostoru migrujících žabiček a po roce soud přijal námitku od té samé osoby, že stavební práce znervózňují krtky v okolí, čímž stavba na základě předběžného opatření soudu stála několik roků..

Prospělo by, kdyby každý, kdo bez soudem prokázaného oprávněného důvodu způsobil zdržení stavby, soukromník, spolek i orgán statní správy, musel nahradit všechny škody, které investorovi i dodavateli způsobil svým zásahem.

1 0
možnosti
FD

Uředník-parazit.Postavil jsem si RD.St. úřad neudělá kolaudaci,když hasič nedá razítko.Hasič nedá razítko,když nedá stavební firma kulaté(licenční)razítko,že montovala sádrokarton.Stavební firma nedá razítko,když stavebník nezaplatí výpalné.Totiž stavebník si smontoval sám,což se nesmí.Zákony na draka.Z člověka dělají nesvéprávného blbce.

0 0
možnosti
JZ

Přesně tak. Je potřeba ukazovat na ty, kteří nehorázně a bezdůvodně brzdí stavby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,05
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.