Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a70n 98R37á98ž

14. 6. 2017 19:37

Nezdravou situaci na trhu s byty zavinilo přímo zbožnění t.zv. vlastního bydlení, za které se považuje to, mít byt zapsán v KN jako své vlastnictví.

To způsobilo, že jsou byty příšerně předražené, jak v jejich prodejní ceně, tak i v ceně nájmů, což jsou spojité nádoby. Koupí-li někdo předražený byt s úmyslem ho pronajímat, tak naprosto samozřejmě chce na své investici vydělávat a to nejde jinak než vysokým nájemným. Pak se nájemné rovná splátce hypotéky a každý chce raději hypotéku, aby neplatil stejné peníze v nájmu a kruh je uzavřen.

Rozumím, když si někdo vezme hypotéku na dofinancování koupi domu, rodinného nebo činžovního, ale když si mladý člověk vezme 90 nebo dokonce 100 procent hypotéku na koupi vlastního bytu, ke kterému je pak přikován a nemůže si proto hledat lukrativní zaměstnání vzdálené od místa kde ten byt má, popřípadě hledat zaměstnání v cizině, kvůli splátkám nemá peníze na dovolenou a volnočasové aktivity, nemá peníze na další vzdělávání, kvůli hypotéce odkládá založení rodiny a třese se strachy aby mu banka nezvedla úroky, tak tomu nerozumím.

1 0
možnosti

Korcovo pravidlo není zrovna moc použitelné, protože zaměňuje příčinu a důsledek.

0 0
možnosti

"Česká ekonomika dlouhodobě roste, s tím se zvyšují příjmy lidí..."

Americká investiční banka JPMorgan Chase vyřadí Českou republiku ze skupiny vyspělých zemí. Na českou ekonomiku bude nově pohlížet jako na jednu z rozvíjejících se. Důvodem hodnocení je, že se příjem na hlavu v Česku již třetím rokem pohybuje pod bankou stanovenou úrovní pro vyspělé země.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/cesko-jpmorgan-rating-rozvojove-trhy-d8u-/ekonomika.aspx?c=A170223_115255_ekonomika_rts

0 0
možnosti

V40á29c43l97a40v 56M46a24c85h

13. 6. 2017 15:33

vlastní nástroje měly i Fannie Mae a Freddie Mac:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS