Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a29n 43P74a79v97e51l

31. 5. 2018 7:35

A přitom by stačilo v rámci rozvojové pomoci zadara vybudovat a provozovat čističky (záchytné stanice u ústí řek) . Pokud má autor s čísly pravdu, pár čističek by eliminovalo většinu plastu, přesně dle paretova pravidla.

1 1
možnosti

Rv

Jste smutný škarohlíd! Evropská unie začala řešit vážný ekologický problém a ekologové se staví proti tomu? To není racionální diskuse! To je trolling!

:-)

2 3
možnosti
Foto

Až na takovou drobnost, že ten problém řeší tam, kde není. Trochu mi to přípomíná Felixe Holzmanna, když hledal aluminiový klíček jinde, než ho ztratil, protože je tady víc světla.

2 2
možnosti

K55a65r52e54l 22B97o87k

30. 5. 2018 22:59

Pánové Ladislav Dvořák a Radek Polický to posali naprosto správně.Není co dodat.Blog je paskvil.Rv

2 3
možnosti

Ale pane Korec, to když soused mlátí ženu každý den, tak té mé mohu dát sem tam pohlavek? Nebo se chystáte do politiky a honíte body na laciném nadáváni na Brusel?

4 4
možnosti
Foto

Nezlobte se ale s Vaším postojem nemohu souhlasit.

1/Ano je pravda, že EU není mezi největšími znečišťovateli, ale to neznamená, že by neměl jít příkladem.

2/ Aby mohl být vyvinut účinný tlak na ty největší znečisťovatele musí být vyvinuty technologie, které plasty nahradía právě ten vývoj technologií je to co nikdo jiný než EU a USA realně není schopen provést.

7 2
možnosti

Pokud vím, tak je to seznam mnoha věcí, které by se daly vyrábět jinak než z plastu. A noviny si vybraly ty největší absurdity a zprávy se postavily tak, jako by šlo jen o brčka a uchošťourky. A nedávno jsem viděl nějaký dokument na Prima ZOOM, kterak se zachází s odpadem v Portugalsku. Popeláři pěkně nacouvají do takového betonového bunkru, na konci je díra a šup s tím do moře.

3 0
možnosti

B82o97h96u30š 30H16a71v22e96l

30. 5. 2018 19:11

Že já jsem si to myslel, jen co jsem o zákazu slyšel. Jak se ten bodel do pacifiku dostal?

0 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 5
možnosti

Pisatel za to nemůže, přesně takhle to podaly všechny noviny u nás a možná i v Evropě. Přitom šlo o návrh kvanta věcí, které se dají vyrobit z něčeho jiného.

2 0
možnosti

Možná se úředníci trochu chytli za nos, protože donedávna se polovina plastového odpadu vyvážela do Číny. Kdoví, jestli část toho neskončila také v moři. Každopádně narostl nerudovský problém, kam s ním, a omezení produkce může přispět k řešení.

Na první pohled to ovšem připomíná spíš Cimrmana než Nerudu: „Nedám si dnes po obědě viržinko. Neplačte, sami jste si to zavinili!“

2 0
možnosti

Mně by se zrovna uchošťoury ze dřeva docela líbily. Ty plastové jsou leckdy moc měkké a při šťourání se ohýbají.:-) Docela se mi zamlouvá i zákaz výroby jednorázového plastového nádobí. Lidé už jsou totiž líní klasické nádobí umýt a místo toho raději nakoupí levné plastových talířky a pohárky, které po akci vyhodí do kontejneru. A plastů přibývá a přibývá...

4 1
možnosti

eee ... plastové talířky

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS