Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P31e56t22r 72S47k56á74c12e36l

14. 1. 2021 22:20

Je na čase, aby i EU konečně povolila pěstování osvědčených geneticky modifikovaných potravin.

Zdroj: https://korec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763907

-------------------

Ano, návrat k přírodě je víc než žádoucí. A tak rychle z EU pryč, bude líp.

0 0
možnosti
VB

Byla bych velmi opatrná jak při "modifikovaných" vakcínách, tak při zasahování do rostlin (agresiv. chemii bych samozřejmě vyloučila, (nejen) kvůli ní určitě přibývá rakovina); kdo a jak zkoumá geneticky modifikované plodiny? Člověk vždycky na něco skočí, pak neví, jak z toho ven, např. se svět sebevražedně zahltil plasty. Takže než bych spustila na člověka něco nového, zkoumala bych to trpělivě delší dobu bez plošného spuštění na lidstvo, vč. těch vakcín, kdy určitě nestačí studie 2 - 3 měsíce na malém spektru dobrovolníků. Já věřím spíše na (nejen) švédský přístup k potravinám, které si oni pěstují mimo škodliviny, bez chemie a bez modifikací, např. na úžasných čistých pozemcích za Stockholmem. Potraviny mají být co nejvíc přirozené a z nezničené přírody.

0 0
možnosti
Foto

Jenže ty ekologisty nepřesvědčíte. Oni nechtějí vědu, ale víru. Po obrovské atheisaci lidstvo hledá spirituální náhražku. A tu vidí v ekologistické eschatologii. Ještě se to hezky snoubí s tisíce let opakovanou tendencí ke gnózi, k tomu, že jen osvícená a zasvěcená část lidí ví, jak se vlastně věci mají. A biologie, chemie či fysika jsou přece tááák zoufale nudnééé, že?

1 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.