Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemýlíte se?

Podnikatelé si půjčují v Euro, méně v korunách!

0 0
možnosti
ZZ

Co to melete za hlouposti ?

Záleží jestli prodávají do zahraničí, či ne.

Vyměňovat Kč za Eura a těmi pak platit eurové úvěry je silně riskantní a neekonomické - a to i k vůli dvojí výměně a poplatkům.

0 1
možnosti
JR

J83a23n 24R53á29ž

3. 11. 2023 11:20

Hlavním úkolem ČNB je měnová stabilizace a inflace měnu destabilizuje. Zvýšit základní úrokovou sazbu je jedním s primárních nástrojů centrální banky jak brzdit inflaci. Velkou chybou ČNB tak bylo, že už vloni nestanovila základní úrokovou sazbu podstatně výše než jen 7% .

PS. Restartovat českou ekonomiku má za úkol vláda např. snížením daní, zjednodušením všech předpisů, které podnikatelské prostředí dusí a přestat se do podnikatelského prostředí nevhodně plést..

1 1
možnosti

Aleš Michl byl poslední zlověstný dáreček Miloše Zemana, že?

0 1
možnosti
Foto

Já chápu, že váš byznys je založený na pumpování peněz, ale momentálně je zapotřebí zkrotit inflaci.

3 0
možnosti
ZZ

Zdražením elektřiny ji nezkrotíte, ale právě naopak pomůžete k jejímu dalšímu růstu !!!

0 0
možnosti
ZZ

Že vysoké úrokové sazby ekonomice neprospívají a přispívají k růstu inflace, je známá věc.

Tato vláda národní katastrofy však vysoké úrokové sazby po ČNB přímo vyžaduje. Z tohoto důvodu by bylo lépe, abyste se obrátil přímo na Fialu se Stanjurou.

2 2
možnosti
PK

To je zajímavé, národní banky na to ještě nepřišly, a bojují proti inflaci zvýšením úrokových sazeb. Měl byste jim poradit a vysvětlit, že to celá léta dělají špatně.

4 1
možnosti
LK

Jde o to, že Vám zamrzl byznys. Nic jiného v tom není.

5 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.