Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Bože, do čehos to duši dal. Takhle hloupě vyargumentovaný článek jsem už dlouho nečetl

4 4
možnosti

Vzhledem k tomu, že se tzv. myslivost překlopila už dávno z ochrany nějakého přirozeného stavu zvěře v přírodě do pastvy a odstřelu zvířat na cizích pozemcích, jsem přesvědčen, že je třeba zásadně změnit zákon o myslivosti. Škody, způsobené přemnoženou zvěří na zemědělských i lesních kulturách stále jen rostou a těží z toho jen myslivecká sdružení, která vždy jen trapně argumentují zavážením krmelců v zimě a stěžují si, že od nich tu zvěřinu nechtějí v hospodách za předražené ceny vykupovat..

2 1
možnosti
Foto

na pronajatých pozemcích.

0 0
možnosti
Foto

Zkusím vás napodobit. Představte si! Bezohledný řidič předjíždí v nepřehledné zatáčce kamion a v protijedoucím autě připraví o život řidičku. Jak by se vám líbil nadpis "Vražedné řádění řidičů má další oběť. Kolik lidí ještě musí přijít o život?

1 7
možnosti

Hodně hloupý příklad. Ta zatáčka bývá označena svislou dopravní značkou jakož i vodorovnou nepřerušovanou čárou.

Naproti tomu viditelně označenou přírodní střelnici jsem ještě v životě neviděl. A to je právě ta chyba. Takový prostor by měl být uzavřen tak aby do něj nemohl nikdo vstoupit. A samozřejmě musí být vyznačena trasa, kudy je možné prostor obejít. Nic takového dnes nemáme.

1 0
možnosti
Foto

Jelikož bydlím v obci, kde byla předmětná border kolie zastřelena, cosi o tom vím. Střelcem je pán z obce, který odstřel provedl z posedu, kolem níž jde asfaltová cesta, hojně využívaná cyklisty. Pokud si spletl borderkolii s liškou, pak je cosi vadného s jeho zrakem a je svému okolí nebezpečný. Podle posledních informací mu zbraň odňata nebyla.

Smrt rybáře na frekventovaném místě pod Landekem, kde opravdu jezdí a chodí mnoho lidí, je rovněž na pováženou. Vůbec nechápu, jak si někdo v tomto místě dovolil střílet.

Nemyslím, že včichni myslivci jsou podobní pošukové. Ale jistě by měla být u každého z nich provedena důkladná zdravotní a psychologická prohlídka a ty, co nesplňují přísná kritéria, odzbrojit.

17 0
možnosti

Dle policie byla událost nahlášena před půl dvanáctou v noci. To se v tomto ročním období pod Landekem asi příliš mnoho lidí nevyskytuje, nejezdí, nechodí.

3 2
možnosti

Po zkušenostech s mysliveckou nebo rybářskou stráží, na kterou občas narazím při svých toulkách po neturistických a jiných pěšinkách (např. v CHKO Poodří) si myslím toto:

Pan rybář moc dobře věděl, že potmě loví v zakázané lokalitě. Takže když zaslechl pohyb osob, snažil se "nenápadně" zmizet. Toto jeho chování bylo ze strany myslivců vyhodnoceno jako pohyb zvěře a zahájena střelba.

Výsledek - viz černá kronika...

4 5
možnosti
Foto

Takže neplatí, že střelec si musí být jistý, na co míří těsně předtím, než zmáčkne spoušť?

16 0
možnosti
Foto

J10a86n 39Š82i16k

28. 11. 2023 11:08

Buďte rád, že myslivce máme. Ani si nedokážete představit, co by znamenalo je nemít. Taky nechápu, že chodíte se psy do lesa. To je podle Vás správné? Máte v okolí samé lesy a žádné louky? Les je riziko nejen pro zvěř, ale hlavně pro Vaše psy, jsou v prostředí pro ně naprosto nepřirozeném. Jestli jste neviděl divočáka v akci, tak až uvidíte, budete se modlit ke všem myslivcům. Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Třeba pan autor umí lézt po stromech stejně rychle, jako to umí veverky, medvědi či strakapoudi.

0 0
možnosti

Vy jste se nikdy nespletl ?

1 7
možnosti

P43a20v21e12l 33V12é17b44r

28. 11. 2023 11:28

To jako stačí říct "jejda!" a je všechno v pořádku?

10 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.