Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kapr = komunisticky zvyk? Pak jsem přestal číst

0 0
možnosti
Foto

A copak Zoo také není forma trápení? Že dostanou najíst a mají ošetření? To je v kriminále taky.

1 0
možnosti

Až se naučíte základní matematiku, tak až pak má možná má cenu číst zbytek. 18 000 tun určitě není 30 milionů kaprů.

3 0
možnosti

A to ještě jeden z těch deseti ho jde nakonec pustit, neboť je mu líto ho zabít a to je možná paradoxně to nejhorší, co může udělat. Kapr pak trpí ještě o hodně déle.

0 0
možnosti

Dejme tomu, že zabíjení kaprů pro Vás může být etický problém.

Jenomže jednak jeho řešení navrhujete z pohledu obyvatele velkého města (v menších městech a vesnicích je velmi obtížné, mnohdy zhola nemožné, sehnat zabito a vykuchanou čerstvou rybu, a to kdykoliv v roce), jednak z pohledu naprostého neználka. Jak chcete zajistit, aby rybáři měli odbyt kaprů rovnoměrně po celý rok? Kapři se chovají tak, že na jaře se do rybníka nasadí násada, což je skupina stejně starých ryb, kterou je pak po dosažení jateční velikosti také najednou vylovit. Kde byste je jinak choval? V těch sádkách, proti kterým tak plamenně horujete?

1 0
možnosti

Děkuji svému otci, že mě o vánocích naučil zabít, vykuchat a připravit kapra. A stejně tak jsem tuto zkušenost a dovednost předal svým synům. Aby věděli, že jídlo se nestahuje z internetu ani se nelíhne v mrazácích marketů. A uměli si poradit, kdyby náhodou přišla superkrize.

P.S.: kapra do 10 minut převezeme od prodejce domů, ve vaně je max 1 den, zabíjíme rychle a účinně

2 0
možnosti

Štúdia, ktorú vypracovalo sedem západoeurópskych výskumníkov Jeden z členov tímu, prof. Dr. Robert Arlinghaus z Humboldtovej univerzity v Berlíne, jeho skrátené hodnotenie zo štúdie.

Ryby na rozdiel od človeka nedisponujú kôrou veľkého mozgu, čo je prvým dôvodom na pochybnosti o tom, že môžu cítiť bolesť.

Okrem toho je dokázané, že v prípade cicavcov sú za vnímanie pocitov intenzívnej bolesti zodpovedné určité nervové vlákna (takzvané C-nociceptory).

Tie chýbajú všetkým primitívnym chrupkovitým rybám, ako sú žraloky a raje, a sú nanajvýš zriedkavé aj pri všetkých kostnatých rybách, ku ktorým patria všetky naše bežné druhy vrátane lososovitých a kaprovitých. Kostnaté ryby sú nepochybne vybavené jednoduchými nociceptormi, takže prirodzene vykazujú poranenia a iné zásahy. Ale či ich možno brať ako prejavy bolesti, je otázne.

Ryby často vykazujú minimálnu alebo nulovú reakciu na zásahy, ktoré by pre nás a pre ostatné cicavce boli nanajvýš bolestivé. Prostriedky proti bolesti, ktoré účinkujú na človeka, boli v prípade rýb buď neúčinné, alebo sa ich efekt prejavil iba pri astronomicky veľkých dávkach, pri ktorých by malé cicavce okamžite utrpeli smrteľný šok.

1 0
možnosti

J93a56n 27D34o66u92š83e89k

23. 12. 2023 15:14

Když to nastane, nic se mi nestane. Ale osobně nepodepíšu. Zabíjím rychle a bezbolestně. A co tak najednou kapříci? Co třeba domácí slípky nebo čuníci? Rozšířil bych portoflio. Kolik já vám slepic přetáhl sekerou nemáte ponětí.

4 0
možnosti

Celé jsem to nečetl ale už v začátku píšete takové počty, že by na Vánoce musel sníst každý, včetně kojenců, dva celé kapry. Tomu tedy moc nevěřím.🙂 Jinak - byl jste někdy na rybářské lodi, nebo jste viděl aspoň nějaký dokument? Víte, kolik stovek milionů ryb ročně při výlovu "trpí"? Proti tomu neprotestujete?

3 0
možnosti

Cesko je ale nejvetsim vyvozcem kapru v EU a v nekolika okolnich statech (A, PL, SK) je to jedno z vanocnich jidel. (zdroj:foodner a wiki)

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.