Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Proč do toho pletete Kvitovou a proč píšete, že zdrhla 8-o?

Že je u nás poněkud chaoticky vedena daňová politika, není nic nového. Stabilita se totiž nehodí ani jedné z politických stran, ať je u vlády či v opozici, to by totiž mohly vyschnout penězovody do stranických pokladniček a z čeho by nám pak financovali to divodlo v poslanecké sněmovně? Nebo si myslíte, že by tam ten tyátr předváděli aktéři zdarma? :-/

2 0
možnosti
PS

Kvintova nezdrhla, ale normalne se prestehovala nekam, kde se ji libi (at uz jsou duvody jakekoliv). Na to ma, stejne jao vsichni ostatni pravo.

11 0
možnosti
JN

J14a65n 46N51o31v10á65k

18. 7. 2014 11:13

A kdo neskáče není Čech, hop hop hop.

0 3
možnosti
VN

Máte pravdu , karma...

Nejvíce mne zarazilo , když jsem četl žebříček zemí , které podnikatelská sféra hodnotila jako nejperspektivnější pro investice... Nejlépe z tohoto žebříčku vyšlo z evropských zemí Německo a Švédsko , což jsou země , kde jsou daně mnohem vyšší než u nás..

Takže zcela paradoxně.... naše pravicové minulé vlády nám tvrdily , že nejdůležitější jsou pokud možno co nejnižší daně , ale realita je trochu jiná. Nejdůležitější je pořádek , stabilní prostředí a v neposlední řadě i takové faktory jako stav infrastruktury či úroveň školství.

8 1
možnosti
KM

Naše daně nejsou nižší než v Německu či Švédsku (a pokud děláte běžný omyl, že pouze vedle sebe jenom postavíte sazbu DFO u nás a u nich, tak se zkuste zamyslet znovu), ale klíč je ve stabilitě, rozumném výkladu právních předpisů, vymahatelnosti práva, transparentnosti podnikatelského prostředí. Pokud v Německu máte daň X, zaplatíte X, v Čechách kvůli neschopné úřednici na FÚ zaplatíte ve skutečnosti 3X, protože úřednice nechápe např. že nájem za dílnu je náklad, který logicky snižuje váš zdanitelný příjem a prostě vám ho neuzná a tedy platíte daň ne "ze zisku", ale z housenumera uměle určeného úřadem.

1 0
možnosti
TM

Na célé té věci okolo Petry Kvitové  mne zaujala jedna věc: Když je třeba, naši páni politici se rádi přihřejí v záři těch, jejichž úspěchy jsou skutečné a  nikým nikde  zpochybňované. Když je třeba  zahrát na strunu pocitů obyčejného českého závistivce,  během několika  hodin či dokonce minut se  najde ta pověstná hrst bláta, která vymršťena proti tomu, v jehož  záři se  onen mrštitel ještě před chvílí tak hřál.

1 0
možnosti
AB

Do té doby, dokud budeme vystaveni pokusům nějakých chemiků na postech finančních odborníků se to asi nezmění. Několikaletá snaha odstranit střední třídu "zlých" malých podnikatelů už nese své ovoce. Střední třída, která táhne ekonomiku v každém normálním státě už téměř neexistuje. Buď nakrást a mít se jak prase v žitě nebo to všechno se sklopenou hlavou platit a sušit hubu. Jak dlouho to ještě mohou lidé vydržet?

11 6
možnosti
VN

Střední třída se ztenčuje všude na světě....

0 0
možnosti
MK

Hodně neotřelý, ale dobrý příspěvek:-)

6 1
možnosti
JSS

To se hospodařilo, rozdrbat - historickým zločinem Kuponovkou rozbít hospodářství, navíc se rozdělit se Slováky. Všichni pak by hledali denní přísun= DPH.  Mimochodem, to je krásně vykutálená daň. Tak za zpracování = vytvoření přidané hodnoty Vašku zaplať na dlaň !! A když Vašek přidává více - potí se, až z něho teče, pak teče více i do  bezedné díry!!

Proto se nedivme  překupu = bez přidané hodnoty a útěku do daňových rájů. Dneska na daních sedí ten, který rozdrobuje své podnikatelské impérium, aby optimalizoval - krátil řetězící přidanou hodnotu. Máme to tady jako v pohádkovém království. Potvrzující život na zámku a tam dole v podzámčí.....

4 1
možnosti
Foto

Co se vám nelíbí na DPH? Jen nahradila dan z obratu.

0 0
možnosti
JS

Nemáte pravdu, peníze především mizí v úplatcích pro voliče levice.

10 5
možnosti
MB

Myslím, že Mareček Benda není zrovna levičák. Ale jako vtip, dobrý.

4 1
možnosti
TK

Jsem to nepochopil. Mícháte jablka a hrušky, Kvitovou, které je stabilita a DPH u zádele s podnikateli, velebíte podmínky ve státečcích,  které profitují z daňových úniků, vybírají si jen bohaté plátce a nemusí těmto plátcům poskytovat prakticky žádné protislužby a na závěr jakési "kdyby".

Předpokládám, že znáte přísloví "Kdyby byly v ( ! ), nebylo by potřeba rybník." ;-)

Není žádné kdyby. Ale jak vidím, nenáročným čtenářům stačí, že čůráte po větru a karmu vám to sype..

0 15
možnosti
OK

No, on velebí Kvitovou za to, že OTEVŘELA PROBLÉM, jestli chápete ten  rozdíl ....

16 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.