Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když je velice zvláštní, že pan autor zde smíchal daň z příjmu a daň z přidané hodnoty. Narozdíl od "tvrdé" daně z příjmu je DPH "putovní", čili jednotlivé subjekty si ji předávají jako štafetu a zaplatí ji až koncový spotřebitel. Dříve se tato daň nazývala daň z obratu.:-/

1 0
možnosti
KM

vy jste nepochopil mimo jiné, že o dph je potřeba účtovat a tato povinnost se týká všech a představuje admin zátěž pro celý "putovní řetězec" a časté změny v sazbě a další šlendriány představují výdaje a byrokracii pro podnikatele, které rozumné lidi naštvou. Stejně tak naštve nemožnost uplatnit odpočet v případech ekonomicky odůvodněných, pomalé vratky od státu, ručení za jiné plátce apod. to vše přispívá k tomu, že rozumní podnikatelé utíkají pryč.

1 0
možnosti
MK

Nějak tady nikdo (ani autor článku) nevzpomněl,že p. Kvitová odevzdala 50% výdělku už v Anglii.Nevím,nevím co by řekli naši miliardáři kdyby měli zaplatit těch 50% v tuzemsku.To by byla asi "levicová" revoluce co?Mimochodem p.Jágr v obdivované Americe platí prakticky totéž.Zkuste to zavést tady v Česku a nebudete se stačit divit.

4 1
možnosti
PM

A jaké mají třeba v usa dph a nebo spotřební daně (třeba na benzin ) ?

4 0
možnosti
JJ

Zakvičel jste dobře. To beztrestné rozkrádání veřejných peněz přesáhlo všechny meze.

7 0
možnosti
KD

Kvitová chtěla podnikat ?

A proč máme největší počet živnostníků na obyvatele z celé EU, když podle vás jsou jejich podmínky k podnikání tristní.8-o8-o

9 17
možnosti
KD

Ilonko, ty máš dnes hlídání ? Něco je v mém příspěvku nepravdivé? Nebo prostě jen tak ze zvyku ?;-D

1 1
možnosti
MP

Snad jen není nutno degradovat úroveň článku, že veřejné peníze rozkrademe, rozšířený, hospodský tlach. Pokud někdo nesouhlasí, ať rychle běží na státní zastupitelství a ukáže.

0 0
možnosti
AJ

problem bude v tom, ze naklady na vybrani 1 koruny jsou asi 30hal, a to ze se cast penez rozkrade a nebo neefektivne vyhodi z okna, to asi take nebude nikdo popirat.

Takze pokud z kazde vybrane koruny stat efektivne utrati tak max.cca 30-40hal., tak je to spatne.

4 0
možnosti
JC

Zcela jistě se přestěhovala do Monaka kvůli milionářské dani ve výši 7 % a kvůli nižším platbám na důchodové a nemocenské pojištění v Monaku.

Je to totéž, jako když se Depardieu přestěhoval z Francie do Ruska.

4 0
možnosti
VH

Vaše představa o vlivu DPH na podnikání je pouze neuvěřitelná neznalost principu této daně. Zejména úsměvná je představa, že podnikatel, podnikající v Česku změnou domicilu jakkoliv ovlivní platby DPH v ČR (kromě jeho osobní spotřeby).

8 1
možnosti
PM

No zvýšením dph z 5 na 15 % jsem musel zdražit zboží - takže hůře se mi prodává, takže vliv to má sakra veliký.

5 0
možnosti
AJ

souhlasis s tim, ze Kvitova palti dane v Monaku kvuli castym zmenam DPH a kvuli byrokraticke zatezi zivnostniku v Cesku ???? 8-o8-o8-o

To snad ne

5 0
možnosti
AJ

neskutecne michani jablek s hruskama.

Kvitova neodesla danove do Monaka, kvuli castym zmenam DPH, zivnostnici si stezuji I na byrokraticke prekazky v podnikani, coz ale Kvitovou asi ale vubec netrapi.

Autor si chtel evidentne vylit srdce k nejakemu tematu, a jmeno P.Kvitove pouzil k tomu aby na jeho blog lide klikli, coz je hloupe a ubohe.

19 2
možnosti
Foto

Kvůli čemu tedy odešla Petra Kvitová do Monaka?

0 3
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.