Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zvláštní. Druhým a třetím nesmyslem vyvracíte ten první.

3 0
možnosti
Foto

Vlastně potvrzujete to, co označujete za nesmysl.

3 0
možnosti
MP

Minimální mzda se týká pouhého 1,5 % pracujících. Minimální mzdy se vyplácí bud v nesolidních firmách, se zbytkem na ruku, nebo a to platí většinou, v drobných firmičkách s malým ziskem. Kdyby neexistovala minimální mzda, tyto nesolidní firmy by nemohly platit tak mizerně, ale právě díky tomuto zákonu toho mohou zneužívat.  Pokud ve firmě s malým ziskem bude muset živnostník přidat 700 kč, 1 další náklady na sociální a jiné, zbývá mu jediné. Právě tyto lidi musí propustit. Jsou-li náklady vyšší než zisk, pak je další možnost zavřít firmu a všechny propustit. Samozřejmě, bude-li se každým rokem /!!/ zvyšovat mzda o 700 kč /!!/, budou se muset samozřejmě zvyšovat i ostatní platy. Zedník a kuchař nebude brát stejný plat jako uklizečka! A právě díky tomu, že VŠECHNY platy budou muset růst, tak se bude mnoho těchto malých firem zavírat. Takže se zvýší nezaměstnanost, sníží se výběr daní a zvýší se náklady státu na sociální výdaje. Má-li být minimální mzda 12 tisíc, pak ten, kdo dnes bere takový plat, bude muset brát aspoň o tři tisíce víc. Takže velké množství firem bude popouštět víc než si myslíme.!!

7 4
možnosti
JC

Minimální mzda je obvyklá mzda kuchařů.

4 1
možnosti
Foto

J17i50ř60í 22R38o27h65a20n

24. 7. 2014 13:04

Minimální mzdu bych zrušil. Vždyť lidi přece umí sami posoudit, kolik jim zaměstnavatel nabízí. Nabízí málo? Pak nikdo o to místo nebude stát a zůstane neobsazené, čili pokud bude zaměstnavatel chtít tu práci mít opravdu udělanou, bude muset za ní zvýšit nabídku.

7 5
možnosti
PK

Nebuďte naivní, to místo neobsazené zůstane málokdy. Lidí je hodně včetně agenturních, čekatelů na Ukrajině je a bude ještě více. Proč si myslíte, že se systém kapitalismu proti jeho začátkům změnil, když podle Vás by vše mělo fungovat?

5 0
možnosti
PK

V optimálním případě - čtyřicet let děláte a berete důchod 15-20 let. Skutečnost je z různých důvodů na hony vzdálena. Takže berete - s nadsázkou - mediánových 20 brutto a důchod 10 táců netto ( zatím, možná se dožiji zdanění i důchodů). Problém - nízké mzdy, proti sousedům třetinové. Osobně nevím proč má zaměstnavatel platit část zdravotního a sociálního pojištění zaměstnanci, ale to by gáže zase musely vypadat jinak. Bohužel to tak v Evropě i v severní Americe je. Pak to vypadá, že nás "dělníky" podnikatelé živí.

Jinak pokud jde o životní náklady - chudý Němec také nechodí do drahých restaurací ale do LIDLu, kde jsou ceny stejné jako u nás, někdy i nižší. A pokud jde o činže, tak tam je obrovský rozdíl v lokalitě. V Mnichově se nedoplatíte, ale v Karlsfeldu s S-Bahnem do centra za zadkem je to skoro jako u nás. A kvalita pronájmů je tam v průměru přece jen vyšší.

4 0
možnosti
VH

Řešení: zaměstnávat na částečný úvazek.

2 1
možnosti
JF

Smysl tohoto řešení. Co to přinese?

3 0
možnosti
JF

Bububu. ´To jsme to zase rozjeli s tou minimální mzdou a se zdaněním práce. Souhrn polopravd a nesmyslů a nechybí ani to strašení ztrátou zaměstnání. Autorovi jedna otázka čím si vysvětluje, že na západ od našich hranic je min. mzda téměř 40 000 kč a nikdo nekrachuje?

6 9
možnosti
RV

mám pro vás také jednu, tedy né radu, ale otázku. a víte jaké jsou životní náklady (tedy ceny zboží a služeb) v těch zemích o kterých píšete?

3 2
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.