Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

A to tu nikdo nezmiňuje takové věci jako problémy s daní z příjmu, kterou po nás najednou může berňák chtít, když jako fyzická osoba něco organizuji a jedná se o akci s rozpočtem kolem 50 tisíc, tak mi tedy přijde 50 tisíc jako příjem a já je mám plně jako výdaje, ale musím najednou řešit jak to dávat do daňového přiznání, protože to bude každý přesně vědět a já musím schovávat všechny účtenky a trávit hodiny navíc tím, že budu řešit něco pro byrokratické účely, což jsem dosud z větší části řešil hotovostí, takže to nebylo nikde vidět a nemusel jsem nic řešit, protože to bylo jedno.

Ale můžeme argumentovat, že tím vymítíme žebrání, protože žebrák asi platební terminál mít nebude, takže mu nemůžeme nic dát na ulici.

Veškerý domácí "hazard" jako hraní pokru nebo mariáše mezi přáteli, tak bude jenom o žetony nebo si to pak budou nějak převádět na konci večera, co kdo vyhrál na kom, to bude taky zvláštní a z toho se pak teda taky musí najednou platit daně, hlavně když se překročí nějaká míra.

Celkově stát bude mít větší kontrolu a najednou bude moct začít vybírat daně ze všeho možného a to včetně dýžka pro obsluhu, které už nebude moct být nedaněné.

2 0
možnosti
RP

Určitě se najdou způsoby, jak to obejít. Třeba místo vstupného na akci zaplaceného v penězích prostě přinesu jako vstupné lahvinku , lístky na tombolu zaplatím přinesenými obloženými chlebíčky a když rozbiju třeba skleněné dveře, zaplatím to tím, že na místě ponechám své zánovní boty.;-D;-D;-D

Akorát se potom úřad bude divit, cože najednou mám poslední dny dvojnásobnou spotřebu lahvinek, obložených chlebíčků a bot.8-o;-D

1 0
možnosti
PC

P21e75t61r 89C34v58i98k51l

8. 8. 2014 9:07

"A nejen z důvodu ochrany soukromí, ale z ryze praktických důvodů. Když udeří rozsáhlý blackout, výpadek elektrické energie, s platební kartou nekoupíme ani rohlík…"

Nesmyslný argument...

Minulý týden v celé Plzni nešel proud, já jsem byl v Globusu s hotovostí a stejně jsem si ten rohlík nemohl koupit... nešly pokladny.

A že se bojíte o ztrátu soukromí? To by Vás Vaši rodiče při narození nesměli vůbec nahlásit... Stejně jste v tolika databázích, až to není hezký - Sociálka, zdravotní...

2 5
možnosti
RP

Protože by ze zákona museli účtenky vypisovat ručně a to se jim v supermarketu vůbec nevyplatí, je to mnohonásobně pomalejší než pokladny a na mzdách by prodělali víc než by na takovém prodeji vydělali.. A ty pokladní to dnes třebas už ani ručně vypsat neumí, respektive bez čteček by nepřečetli čárové kódy a neměli by tak co vypisovat.

Jinak ale nic nebrání prodávat za hotové bez jakýchkoliv elektrických "bazmeků"

1 1
možnosti
VBS

Především dotažení tohoto trendu na celé Zemi bude ještě dlouho trvat. Nicméně osobně vidím hlavní a zcela destruktivní výsledek uvedené likvidace hotovostních plateb v oblasti chování příští spolenosti a chcete-li "našeho židovsko-křesťanského" modelu "západní demokracie". Každý kdo se dostane k datům může s nimi manipulovat a to až k cílené škodě příslušné společnosti.

2 0
možnosti
PD

Ach jo. Právě proto snad máme dost přísná pravidla pro to, KDO, JAKÁ DATA a JAK smí uchovávat.

Vy si to pořád představujete tak, že nějaký haxor se nechá zaměstnat v bance, zobrazí si kompletní výpis účtů, případně tam něco někde změní, a bude si myslet, že se na to nepřijde.

Nebo, že úředník na ministerstvu zadá pokyn "Matrixi, ukaž mi platby Viktora Lorence", a na obrazovce se mu zobrazí "Včera večer, platba 18.000 v bordelu Moulin Rouge".

Ale tak to prostě nefunguje. Databáze mezi sebou nejsou propojené, údaje jsou šifrované a bez soudního příkazu se k nim nikdo jen tak nedostane.

0 0
možnosti
PF

Pro nevěřící Tomáše: doporučuji stáhnou krátký (3,5 kB) texťák kde je vtipnou formou krásně nastíněno jak to asi bude vypadat.

Děsivá představa. Doufám že stihnu včas umřít.

http://uloz.to/xCrtKCaF/eu-a-it-technologie-txt

0 0
možnosti
MP

Jisté alternativy jsou, jinak je úvaha seriosní a správná.

Již dnes je k disposici několik anonymních elektronických kryptoměn od deflačních po definovaně inflační. Jsou velmi praktické a snadno použitelné, což v budoucnu tak či tak bude znamenat jejich velký rozvoj.

Nikdy, po celou historii lidstva se nepřestaly vydávat zlaté a stříbrné mince, nikdy také neztratily hodnotu.

1 0
možnosti
VS

No jo, článek je to celkem zajímavý, avšak má jednu podstatnou vadu. Autor v něm uvažuje pouze v mantinelech současné doby. A v té je to takové, že stát definoval nějaká pravidla, ze kterých vyplývá, že banka může založit účet pouze v případě, že jí zájemce o účet "vyklopí" "všechna" osobní data. Ovšem tak to být vůbec nemusí.Takže spíše než brojit proti bezhotovostním platbám, raději bych brojil proti nutnosti mít neanonymní účet.

0 0
možnosti
MP

mít BTC prakticky znamená mít anonymní účet

1 0
možnosti
PF

Někteří píší, že státu utíkají peníze a je to zajisté pravda.

Velký a asi neřešitelný problém ale vidím v tom, že pokud se "šedá" ekonomika omezí, tak stát z toho stejně nic mít nebude, neboť to ti nahoře opět beztrestně rozkradou.

Na nás "dole" opět zůstanou pouze nevýhody, nyní umocněné o podstatně dokonalejšího Velkého bratra.

0 0
možnosti
AO

Bůh nás opatruj :)

0 0
možnosti
PM

Elektronické peníze no problem. Tedy pokud budou obchody akceptovat bitcoiny..

0 0
možnosti
PF

Pane Moravec, jako znalec jistě víte, že Bitcoinů bude vydáno přesně stanovené a omezené množství. Pro kolik procent obyvatel to bude podle vás stačit? Domníváte se, že vlády takovéto, pro ně nepohodlné, měny nedokáží až se jim to hodí zrušit, či řízenými sabotážemi serverů znedůvěryhodnit?

1 0
možnosti
MB

Také mám panickou hrůzu z toho, že někdo zjistí, že jsem v Albertu koupil 5 rohlíků a máslo! Na druhou stranu nevím, k čemu mu to bude dobré....... ;-)

1 4
možnosti
AV

Tyto data může nakoupit zdravotní pojišťovna a při plnění může říkat, že nejíte zrovna zdravě a odmítne vám plnění . Podle mě to bude v budoucnosti naprosto standart. Což se dnes děje, že pojišťovna odmítá plnit třeba kvůli nekvalitním pneu či prošlému hasícímu přístroji apod.

4 0
možnosti
  • Počet článků 173
  • Celková karma 12,27
  • Průměrná čtenost 4157x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.