Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pozdě plakat nad rozlitým mlékem. S rozmachem internetového nakupování už se stejně odkopala většina národa. :-)

0 0
možnosti
Foto

V USA už před 20 lety byla platba cash brutálně out.

1 1
možnosti

No vidíte, a já před patnácti lety platil v Kalifornii skoro všechno cash

1 0
možnosti

Já to mám vyřešený. Každej bude nakupovat jenom v jednom obchodě a venku si to všichni budeme vyměňovat.

A kde je Velký Bratr? Ano, tam!

2 0
možnosti
AO

:) ;-D to je hezký vtípek :) takže ... kde tedy budeme nakupovat? :)

0 0
možnosti
MK

U bezhotovostní platby se přenáší jenom částka a místo, je mi to fuk.

2 0
možnosti
LM

A díky takovým budou šmírováni a fízlováni všichni.

9 0
možnosti
LM

Problém je v tom, že lidé jsou líní používat mozek a tak jim všechna nařízení, omezení,. příkazy, zákazy, kamery atd. vlastně vyhovijí, vše mají nalinkované a nemusí přemýšlet. A proto stádo řve ještě více, více zákazů, fízlování a omezení.

5 0
možnosti
MP

Pokud to nastane, tak prostě vznikne nová měna nebo měny bez kontroly státu, jednou z prvních vlaštovek byl bitcoin, ale lidi se můžou domluvit na čemkoliv jiném.

1 0
možnosti

Žába v ohřívající se vodě. Bitcoiny nejsou řešením

1 1
možnosti
TB

No jak to říct. ne že byste neměl pravdu v tom, že ony třetí strany o nás získají spoustu informací, které potom zpeněží. Jenže to už se děje. Není to nic nového a je to prostě daň komfort, který bezhotovostní platby poskytují.

Ano teď máme možnost, když chceme  udělat platbu v hotovosti a tím jí udělat neveřejnou. Ale schválně zkuste odhadnout kolik z těchto neveřejných plateb je z důvodu toho, že se někdo snaží ochránit své soukromí (platby u lékaře, v sexshopech či jinde) a kolik těch plateb je anonymních, protože jsou nelegální či se jedná o daňové úniky. Nejde ani tak o počet ale o objem. Já si dovolím odhadnout, že té druhé kategorie je násobně více.

Je to však jedno riziko, které uvádíte v závěru. Stačí aby nešel proud a jsme všichni bez peněz. Takže souhlasím s tím, že by nějaká minimální rezerva hotovostní prostředků měla být.

1 0
možnosti

Já osobně si myslím, že hotovostní platby se na únicích podílejí minimálně, u malých ryb. Ono je mnohem jednoduší ty prachy legalizovat jinak.

Jinak, s bezhotovostními platbami je to jako s kamerami na ulicích. Čistě teoreticky by přinesly bezpečnost. I prakticky. Ale za hrozivou cenu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.