Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZW

Nu ano - "manažování" lidí je dnes převelice propracovanu disciplínou plnou definic, odborné terminologie a dokonce výzkumu. A musí se studovat na VŠ. Hrozně by mě zajímalo, co by na to řekli třeba Ghándí, Ježíš Kristus a spol.

0 0
možnosti
AF

Ježíš to měl jednoduché. Lidé byli nevzdělaní a on je jednoduše oblbnul - to zůstalo církvím dodneška, i když je to těžší, protože spousta lidí už o manipulaci s lidmi ví.

3 0
možnosti
VN

Ještě Vám tam chybí skupiny typu :

- rodinný příslušník , kámoš či kámoš kámoše.

- lidi , kteří jsou přijati , protože jsou intelektem pod úrovní současného šéfa a tak jej neohrožují.....Zažil jsem již situace , kdy při reorganizaci ve firmě odcházeli jako první ti nejschopnější.... jako druzí tí nejméně schopní a zbyl průměr...

2 0
možnosti
Foto

"Kukačka, žák poněkud drzý, zdá se mi..."

"Ale na druhé straně je to syn pana starosty..."

"V tom případě to není drzost, ale nadání..."

Z Osvobozeného divadla.

Ze současnosti v IT firmě: Jak se jmenuje člověk, který umí s počítačem méně , než ty? Přece tvůj šéf.

3 0
možnosti

Slušně shrnuto, ale problém bude také kapku jinde. Jedna ze zásadních schopností managerů je schopnost šplhat po pracovním žebříčku, což zahrnuje dělání správných známých, dobrý reporting, ... . Což se docela odlišuje od toho, co po něm ve skutečnosti chceme. Kdežto třeba programátora hodnotíme podle toho, jak umí programovat. Ne podle toho, jak umí spravit dřez.

1 0
možnosti
JT

Nam nevladnou a nesefuji idioti. Jen maji jine zajmy nez my. Oni maji stat jako korist, kterou je treba urvat. Nejde jim o nasi prosperitu.

0 0
možnosti
Foto

Umění přiznat si vlastní chybu je tím největším uměním. Už úspěšných šéf českého Microsoftu Jan Mühlfeit před více než deseti lety odhal, že dělá sedm správných rozhodnutí z deseti. Kdo si to však dokáže sám přiznat?

8 0
možnosti
VN

Přesně tak. V tom je ta největší síla osobnosti

2 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.