Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a78n 14R68á33ž

17. 6. 2016 17:02

Management banky, která dává hypotéku na 100% toho, co v dané chvíli má odpovídat tržní hodnotě zástavy, by měl být zbaven svéprávnosti.

0 0
možnosti

Co se týče svéprávnosti bank nebo lidí, mám o nich velké pochybnosti.

Sanace bankovního sektoru u nás v uplynulém čtvrtstoletí (IPB? Banka Moravia atd. atd.) stála asi bilion korun.

Obdobná sanace vyšla americké daňové poplatníky po roce 2008 na 10 bilionů dolarů.

Takže bankéři - odborníci? Abych se nesmál...

1 0
možnosti

Hovorite o americkem pojeti bilionu nebo evropskem, pane Kounovsky?

0 0
možnosti

Do jisté míry máte pravdu, ale nezapomínejte na to, že komerční banky z velké části půjčují právě peníze získané od centrální banky úvěrem. A za těchto okolností pak je nezadatelným právem věřitele stanovit podmínky úvěru. Což ČNB dělá. A myslím, že dobře dělá. Hypoteční bublina byla spouštěčem krize v roce 2008.

0 0
možnosti
Foto

Zákony č. 6/1993 Sb., o České národní bance a č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, byly České národní bance v roce 2008 svěřeny nové pravomoci v oblasti ochrany spotřebitele. V rámci výkonu těchto pravomocí ČNB přijímá podněty, stížnosti a upozornění od spotřebitelů, odpovídá na kvalifikované dotazy, publikuje výkladová stanoviska a provádí kontroly u dohlížených finančních institucí.RvRv

0 0
možnosti
Foto

Doporučení je něco jiného než administrativní příkaz. I když je jasné, že v případě jeho nerespektování může ČNB odebrat bance licenci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.