Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když jsem kdysi chtěl stavět svépomocí, taky mi vadily administrativní překážky. Na druhou stranu lidí přibývá a úrodné půdy ubývá a je třeba si jich chránit.

0 0
možnosti
Foto

Blog začal nadějně , v druhé polovině autor sklouzl k plédování za zaměstnce svého oboru - stavebnictví.

Opravdu by stačilo , aby vláda , potažmo ministr Mládek začali dodržovat své propagované : PADNI KOMU PADNI.

Pro propuštěné zaměstnance existuje záchranná sociální síť , náhradní zaměstnání , rekvalifikace a pod.

Tudíž je třeba toto důsledně aplikovat pro všechny. Horníky i knihovníky. Stavaře i kuchaře.

Ať je jejich počet ( a tudíž volební potenciál) jakýkoliv.

4 0
možnosti

Jaká polovina ? O stavebnictví je už třetí odstavec.

0 0
možnosti
JR

J39a75n 26R91á52ž

27. 7. 2016 17:45

Celkem Vám rozumím. Vláda není od toho, aby kompenzovala životní úroveň žádnému nezaměstnanému nad rámec zákonem stanovených podpor. Jsem zásadně proti tomu, aby se stát vetejnými penězi angažoval v tom nešťastném OKD, i když si v tom průšvihu svoji hubu vláda smočila taky. Ale za to daňový poplatník nemůže a tak to nemůže zaplatit.

Každé odvětví má svoje období konjunktury a deprese. Konjunktura znamená nárůst zaměstnanosti a deprese naopak pokles. A stavebnictví je oborem nejvíce náchylným na tyto výkyvy. Je to součástí života jako cykly ročních období. S tím musí počítat jak podnikatelé, tak zaměstnanci. Takže Vaše nářky nikoho moc nedojímají.

4 0
možnosti
JS

Rozuměl bych tomu kdyby horníci rubali hnědé uhlí ale černé skoro nikdo nechce no a pokud se týká voleb tak si myslím že tady není volitelná strana takže ANO je odvařený spolu s ČSSD pambíčkáře bych nevolil ani kdyby mi šlo o život protože je to svoloč nenažraná, komančové maj sice hodně hlasů ale vládu nesestaví no a ODS spolu s TOP 09 to je totéž jsou to podporovatelé tunelů.

2 1
možnosti
RP

Černé uhlí je mnohem použitelnější na mnoho víc věcí než hnědé.

Problém na Ostravsku je v tom, že se těží hlubinným způsobem a některé doly jsou v mezních geologických podmínkách, kde ta těžba je výrazně dražší.

S hnědým nejsou problémy proto, že se u nás těží povrchově, tudíž s mnohem nižšími náklady než černé uhlí.

1 0
možnosti
DB

ve velmi blízké budoucnosti bude spoustu prací vykonávat nějaký robot.... a tak lidem, pokud budou chtít mít práci , nezbude nic jiného, než se pořádně učit.....pokud vím jistá skupina Indů se naučila tak dobře anglicky, že mohou dělat velmi zajímavé práce, 1) přepisují diagnozy amerických lékařů a také pracují v call centrech pro USA i když sedí někde v Indii a jejich Angličtnu ani rodilý Američan nerozpozná jako angličtinu cizince..

možná, kdyby se jak zedníci tak i horníci lépe učili......mohli by se také nechat zaměstnat jako ti inteligentní Indové.....nebo někde jinde na nějakém pracovním místě, které vyžaduje vyšší vzdělání...a pozor, to přijde velmi rychle.....

tak rychle, že to i vám pane developere zamotá hlavu...v opravdu blízké budoucnosti se bez kvalitního vzdělání absolutně neobejdete...ale to vy přece jako RNDr. víte, že????...tak mi řekněte, kolik vzdělávacích kurzů jste uspořádal pro své dělníky,,,,,o čem byly a jaké jste měl výsledky.....? DĚKUJI

0 2
možnosti
RP

V každé populaci je nějaké gausovo rozložení inteligence.

A ti, co mají smůlu a jsou na tom s inteligencí na průměru a nějakém podprůměru, učení nijak moc nezachrání. Vylepší jejich situaci proti těm, co se neučí, to je bez diskuze.

Ale když se budou učit všichni nebo když se jich bude učit mnohem víc než bude potřeba pracovníků, tak zaměstnavatelé vždy přednostně vyberou ty s vyšší inteligencí. Zatímco ti s nižší inteligencí na práci nedosáhnou, i když se budou učit jak zjednaní,

1 1
možnosti
IM

I27v93a19n 48M37i17n49á74ř

27. 7. 2016 14:35

Jakým právem vláda neoprávněně rozdává /.. krade/ peníze daňových poplatníků ?! Kolik nás již stály, více než 20 let organizované - sociální a rekvalifikační kursy pro horníky ?! Ti byli od počátku změny režimu upozorňováni na všeobecné snižování těžby uhlí ! Pokud by měli ohrožení zaměstnanci dolů být odškodněni, tak rozhodně ne z našich peněz - touto rudou socialistickou vládou s Gottwaldovskými manýry, ale svými .. soukromými zaměstnavateli !!!

9 0
možnosti
RK

R67a80d82i93m 49K15a13l12a78s

27. 7. 2016 14:11

Téhle posedlosti horníky také nerozumím...Ostatní většinou utřou "ústa". A navíc se té starosti státu o část z propouštěných horníků musel pan Bakala a spol. jen dobře zasmát... Všichni jsme tak trochu v roli užitečných id.otů.

19 0
možnosti
DM

Já su haviř,kdo je víc....

0 0
možnosti
DH

D30a47v15i22d 10H15o47l41e12c

27. 7. 2016 13:57

budou brzy krajské a senátní volby a každý hlas je dobrý.

2 0
možnosti
AA

Přeplacené , to jste kde slyšel ?

0 0
možnosti
EK

Přestat socialisticky přerozdělovat a snížit daně!

10 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.