Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Píšete nesmysly.

U nás žádná divoká příroda není (když vynechám pár národních parků a okrajových oblastí republiky). Divoká prasata jsou prostě přemnožená. Třeba i právě proto, že tu není žádná divoká příroda a nemají přirozené nepřátele. Na většině území je prostě kulturní krajina.

Další příčina je podle mě chování myslivců. Vidím to u nás na vsi, kde ke každému posedu navezou metráky jablek a jiného žrádla. Pak jednou za čas nějaké prase zastřelí, ale dalších 20 jich vykrmí.Žádná divoká přírody. Je to stejné, jako když lidi na náměstí krmí holuby.

8 0
možnosti
MP

Přesně tak. Jsem často a pravidelně ve svém lese a vidím, že za zimu to jsou nejméně tři vlečky odpadové cukrovky, co jim k jednomu krmelci navezou. Les je rozrytý nadměrně. My máme dvě velké drátěné oplocenky. Nestačíme je opravovat, pořád ji podlézají a snaží se udělat větší otvory. Škody na stromcích není až tak mnoho, ale pořád musíme opravovat, aby si prasata nenavykla a taky těma dírama otvírají cestu srnkám a jelenům, což by např. pro mladé jedle bylo přímo fatální.

Je pravda, že ta lesní prasata prchají, ale historky lesních dělníků a dělnic o setkání s bachyni a mláďaty jsou varovné. Bohužel ta příměstská prasata ztratila plachost, je to asi jak s medvědy. Okolo lidských sídel by se ta nebojácná prasata měla likvidovat co nejrychleji, je jich totiž i jinde až moc.

4 0
možnosti
VK

Tohle je k smíchu.

Fanatismus "milovníků zvířátek", kdyby se nesměli už střílet ani divočáci v Praze, je na Chocholouška.

5 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.