Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A28n38n55a 73V15e25s92e29l56á

25. 11. 2017 10:32

Prošla jsem několik bytů z pražské developerské produkce. To je děs běs . Kvalita silně pokulhává za cenou .

0 0
možnosti

To takhle člověk do článku smíchá nesouvisející věci a vznikne z toho krásný populistcký guláš. Ale o jeho čtenosti a vysoké karmě nepochybuji.

ČNB přišla v březnu s úvěrovými kovenanty právě z důvodu, že si lidé v honbě za "svým" bydlením brali úvěry, na které reálně nemají. Minimálně v budoucnu, kdy se sazby vrátí na rozumnou úroveň. Do té doby tvořily úvěry s LTV (poměr úvěru k ceně nemovitosti) nad 80 % až 40 % objemu poskytuných úvěrů. Stejně tak doporučila omezit LTI (poměr dluhu k ročnímu přijmu) na hodnotu 5 - tedy aby člověk s příjmem 25tis Kč nemohl dlužit více jak 1,5 mio Kč. Nevidím v tomto kroku nic jiného, než snahu tomuto předlužování zamezit.

3 0
možnosti

Evžo, nelze šponovat ceny bytu do nekonečna.

Pochop, že ČNB konečně dělá, co má dělat. Chrání mimo jiné trh s nemovitostmi před přehřátím, což se Ti evidentně nelíbí, ale před následnou vnitřní hosp. krizi ČR, kterou bychom si mohli vyrobit sami.

2 0
možnosti
Foto

S tím "útokem" to myslíte vážně?

3 0
možnosti

on ma autor problem, ze ty jeho predrazene byty uz nebude nikdo chtit. A pritom CNB dela, to co ma. Jenze autor si hraje na neco, co neni. Staci si vzpomenout na ty jeho hlasene "prodeje bytu", do kterych pocital i rezervace, ktere nebyl schopen naplnit a kdyz vyprsely, tak tem chudakum uz nechtel prodavat za puvodni, ale navysenou cenu. Navysenou ne tim, ze by rostly nejak zasadne naklady na vystavbu, ale tim, ze narostla poptavka.

4 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,05
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.