Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tedy já jsem před velikonoci ještě kapry na ulici zabíjet neviděla.

0 0
možnosti

Nevidím důvod. Ráda si kapry vyberu a pak se těším, jestli to bude mlíčňák nebo jikernačka. To bych si v krámě neužila.

0 0
možnosti

P45e83t76r 96B94u38r20i63a44n

18. 12. 2019 7:17

Zase další omezovač, který chce někomu jinému něco zakazovat s výkřikem, že to nikoho a nic vůbec neomezí. Kolik já jsem takových už za život jenom zažil. Desítky, stovky!

A není spíše už načase zakázat všechny tyhle nesmyslné zákazy a jejich prosazovače zavírat na samotku, aby si omezení všeho druhu dosytosti užili?

3 0
možnosti

Kapři jsou menšina a tak by se jich a jejich práv měla ujmout nějaká neziskovka.

Přes možnost uzavírání registrovaného partnerství s jinými rybami bych směřoval až k volebnímu právu kaprů...

6 1
možnosti

P65e57t42r 12T91o50m54e76k

17. 12. 2019 17:37

Píšete, že by nákup jen ve specializovaných prodejnách ryb nikoho příliš neomezil. A kde takové množství specializovaných prodejen vezmete? Ne budeme stát půldenní fronty? Máte ke štědrovečerní večeři doma kapra? Jestli ano, jak to děláte vy?

4 0
možnosti
Foto

Zkuste někdy navštívit tu echt Asii, abyste viděl, co se děje s přípravou jídla "za živa", když se tak holedbáte tím světoběžnictvím. Náladu si pak můžeje jet spravit na nějakou echt arabskou tržnici. ;-)

Jiný kraj, jiný mrav - se dříve říkávalo.

2 1
možnosti

Hlavním důvodem oněch veřejných kaprich jatek je fakt, že všichni najednou chtějí kapra a všichni najednou ho chtějí čerstvého. Kapři káď by pak měla fungovat jako dočasná sadka. Veřejné je to proto, že takhle selský národ, jako Češi tradičně nemíval se zabíjením hospodářských zvířat problém. Jestli si máme hrát na vysokou kultivovanost je k diskusi. Proti je, že to není zrovna vysoká estetika. Pro je, že stejně drtivá většina místních konzumuje maso, takže dělat kolem toho tanečky je obelhavani sebe samých. Pokud se bavíme o zacházení s rybami, jistě nebude horší, než na průměrném trawleru.

9 0
možnosti

Myslím, že asi nejhumánnější by bylo sníst tu rybu za živa, nebo ji nechat leknout. Hlavně nezabíjet!!

5 2
možnosti

P35e69t25r 54B78u40r68i12a60n

18. 12. 2019 7:17

Možná igelitový pytlík na hlavu by mnohé vyřešil. Žádná krev, žádné rány.

0 0
možnosti
Foto

Beru to jako provokaci k diskuzi a tak si svůj názor nechám pro sebe.

2 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,26
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.