Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J82i52r63i 69V13r33a95b55e72c

17. 12. 2019 15:31

Například na trzích v Německu ty ryby po koupi, bez zraku publika (hlavně dětí) podle přání "udělají" v uzavřeném stánku.

1 1
možnosti
Foto

Veřejná praktická cvičení z pokrytectví?

Co oko nevidí, srdce nebolí?

10 0
možnosti
Foto

Vražda na kaprovi není vraždou!

1 1
možnosti
DR

Osobně jezdím na sádky, kde mi rybu na požádání sice zabijí taky, ale za plentou. Ale jinak si ten prodej dle návrhu autora pouze ve speciálkách nedovedu představit. V našem stotisícovém městě jsou třeba takové prodejny dvě, (někde ani to ne) takže by mě zajímalo jaké by toto asi bylo řešení. Řečeno diplomaticky, je to naprostá ptákovina.

7 0
možnosti
JZ

Já si nemyslím, že zabíjení kaprů na ulici je barbarství, ale spíše určitá kulturní slepá skvrna. Jako když člověk v některých případech nevidí nevhodnost něčeho, co by v jiných případech nebo jiných formách odsuzoval. Jako když třeba v Česku si nikdo neuprdne, nekrkne u stolu nebo jinde na veřejnosti, ale kupodivu se bez problémů na veřejnosti z plných sil a s patřičným rachotem vysmrká, bez ohledu na to, kolik lidí má během této ošklivé procedury kolem sebe. Nebo jiný příklad - odhazování vajglů u zastávek MHD i jinde - víčko od piva nikdo jen tak před ostatníma nepohodí někde na zem u zastávky, ale házet vajgly, které se tam budou rozkládat a obtěžovat zrak ostatních ještě bůhví jak dlouho, je v naší kultuře celkem normální.

Zabíjení kaprů na ulici moc nevnímám, hlavně tedy proto, že jsem na to ještě nenarazil. Ale vzpomínám si, jak jsem byl kdysi v jednom turistickém kempu na Kavkaze svědkem toho, jak tam zabili na trávníku kousek od stanů berana a hned ho i vykuchali, na jakousi oslavu. Mi to přišlo odporné, ale u místních je to prostě zvyk.

3 1
možnosti
Foto

Takový názor mi přijde s odpuštěním pokrytecký. Pokud jíte maso, věřte, že aby se k Vám dostalo na stůl, bylo vždy zabito, staženo z kůže a vykucháno nějaké zvíře. Jeho smrt je stále smrtí, i když k ní došlo za zdmi jatek. s Vaším článkem silně nesouhlasím.

16 0
možnosti
JZ

Obávám se, že autor psal o praxi zabíjení zvířat na ulici, nikoli, jak v očekávání této námitky zdůraznil, o zabíjení a konzumaci zvířat jako takovém.

3 0
možnosti
VF

Co cizinci, ale děti !

0 0
možnosti
JV

J11i28r83i 61V63r14a15b63e80c

17. 12. 2019 15:33

Jiné země, jiné mravy bohužel ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.