Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nízké platy učitelů souvisí s reálným postavením České republiky v Evropě. Jako ekonomická kolonie s převahou montoven není u nás žádoucí vzdělané obyvatelstvo, které by možná chtělo tento stav v budoucnu změnit.  

http://makovecpavel.blog.idnes.cz/c/413545/Zruseni-povinne-skolni-dochazky.html

0 0
možnosti
AV

Nízké platy u nás nasadili nenajezení podnikatelé.  Největší platy v tuto chvíli má státní správa. Pokud se to nezmění , tak nemá smysl cokoli řešit. Dokud budou podnikatelé řvát, že zvednutí min. mzdy o 700 kč je pro ně likvidační, tak opravdu nemá smysl něco řešit.

0 0
možnosti
LD

Spočítejme si počet odpracovaných hodin za rok učitelem a jeho roční plat.A potom mluvte.Samý volno a královský plat,lidé kteří opravdu pracují,nemají ani polovinu.

0 1
možnosti
JK

kdyz uz bych mela pridat statnim zamestancum tak jedine hasicum zdravotnim sestram nebo policistum, zajimave ze prvni dve skupiny vyse zminovanych nikdy takhle verejne nebrecela jak maji malo zatimco ucitele kteri se maji dost dobre na to jakou maj prac. dobu  budou rvat porad...

0 1
možnosti
Foto

Budoucnost bude patřit špičkovým technologiím - nano, bio, umělá inteligence. Přidat učitelům (zejména přírodních věd) se mnohonásobně vyplatí.Teď jen aby to  "sexstrejdařové" v parlamentu pochopili.

2 0
možnosti
JR

J49a39r27a 38R37a43n20k

17. 9. 2014 5:07

Dnes zrovna vyhrali ucitele v Britske Columbii Ca., dostanou jednak pridano a tridy budou s mensim mnozstvim zakuR^

0 0
možnosti
Foto

Možná by se učitelé mohli přiblížit platově např. lékařům, zavedením 30 korunového poplatku... např. poplatkem za vstup do školy. ;-)

1 0
možnosti
Foto

J15a28n89a 60M56a62j18o73v72á

16. 9. 2014 16:42

Gratuluji ke slušnému platovému průměru - být nad průměrem v ČR není vůbec špatné, ne?

(Srovnávání s jinými státy je prostě mimo - žijeme a pracujeme tady. Taky bych se měla jinde líp. Jen se prostě nechci hnout.)

4 1
možnosti
VH

Hmmm.  Ty průměrné platy jsou lehce až středně nad průměrem platů v ČR. Kolik sekretářek má - podle Vás - nadprůměrný plat (nesuďte podle předřených kobyl).  Nadprůměrný plat má necelá třetina všech zaměstnanců - tedy cca 1 250 tisíc osob. Z toho je cca 230 tisíc osob (tedy téměř 20 % těch s průměrem a nadprůměrem) pedagogických pracovníků. Není už zas až tolik těch, kteří mají plat obdobný či vyšší.

   Ale brečet se má, já vím.

3 0
možnosti
VH

Je pravda, že tu debilní zprávu přinesly i agentury: "průměrný plat tuzemského pedagoga s patnáctiletou praxí činí  ( p o d l e   t e h d e j š í h o   k u r z u   d o l a r u )   asi 25 405 korun měsíčně v případě předškolního vzdělávání, 28 560 korun na prvním stupni základních škol, 28 784 korun na stupni druhém a 29 592 korun v případě středoškolských lektorů."  Ale proč jste ji debilně převzal i s chlupama Vy? Podle jakého kurzu jste přepočítával koruny na koruny?  Nebo bylo nejprve přepočítáno podle koše na dolar a pak podle kurzu zpět? A vzniklo reálné číslo. My nevíme, jaké jsou průmětné platy v korunách bez přepočtů?

2 0
možnosti
JK

no když si učitelé spočítají prumernou hodinovou sazbu tak bych rekla ze patri mezi ty nejlip placeny zamestnance...sama jsem to videla treba na stredni nekteri ucitele dokonce treba patky volne, vyuka do jedny nebo treba od desiti do ctyr a cca 60 dnu dovoleny, kdo tohle ma...

2 5
možnosti
JC

Máte pravdu, ale mám dojem, že tohle platí i v jiných zemích.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.