Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak už zbude jediný ekologický problém: Lidstvo. Největší destruktor přírody.

2 0
možnosti
LV

Bezva! Takže lidi, kteří odmítají jíst geneticky modifikovanou kukuřici, budou jíst uměle vyrobené maso :-)

Nebo z jiného soudku: Odpírači masa tvrdí, že chov hospodářských zvířat vyprodukuje úplně nejvíc skleníkových plynů ze všech lidských činností. Zejména metan, který produkují přežvýkavci při trávení vlákniny.

Metan je produktem tlení. Pokud píci, kterou by dobytek spásl nebo sežral, nebude mít kdo spásat, co se s ní stane? V běžně fungující přírodě by ji spásli volně žijící přežvýkavci, kteří by se díky dostatku potravy přemnožili. V ekologicky vyspělým člověkem řízené přírodě přirozeně žádní přežvýkavci nebudou. Nebudou potřeba, takže je najdeme nanejvýš u pana Korce v Táboře v zoo.

Ta tráva se bude muset kosit a likvidovat. Nejspíš se někde v ekologické kompostárně nechá co? Zetlít. Přičemž se uvolní co? Metan.

Sama se ta tráva neposeče a na ty skládky neodveze. To bude muset někdo udělat pomocí nějaké mechanizace. A ta spotřebuje energii. Která se bude muset někde vyrobit. Ze solárních panelů? No jasně! Energie, která k nám přicestuje ve formě slunečního záření a která by se normálně z velké části odrazila od zemského povrchu zpět do vesmíru, je ve FVE zachycena, uložena do akumulátorů a pomocí elektromotorů následně přeměněna v energii mechanickou, která se dále mění v co? V teplo, neboť v teplo se nakonec přemění téměř všechna energie na Zemi. Čili přispívá k ohřívání planety.

A třešnička na dortu - fazole mungo. Je to teplomilná rostlina, která potřebuje docela dlouhé vegetační období, aby mohla dozrát. Hádejte, které pralesy jí především zabírají místo? Ten Boubínský to nebude...

4 0
možnosti
FL

Další náhražka místo jídla :) Špatná zpráva pro vegetariány, budou svojí originalitu dávat najevo jiným způsobem. Špatná zpráva pro zvířata pěstovaná na maso - již nespatří světlo světa v takovém počtu jako doposud. Problém s hladomorem se oddálí o několik dlouhých (nebo krátkých) desetiletí.

Nejde úplně o zprávu z vědy, umělé maso už umělo vyrobit dříve, ale spíše z potravinářské legislativy. Zpráva je např. zde: https://www.bbc.com/news/business-55155741

1 0
možnosti
EK

No, nedřív by to taky chtělo napsat, kolik ty velkobioreaktory spotřebují pro svoji činnost elektrické energie a vodu tam potřebovat budou také v množství nemalém už z toho důvodu, že tam bude potřeba velká čistota provozu. A už víte, odkud budete dovážet ty fazole mungo?

1 0
možnosti
MT

Respektuju že diskuze stvořil Vesmír proto, aby lidé měli kde vysvětlovat proč něco nejde. Ale tohle se moc nepovedlo:-)

0 1
možnosti
JH

Konečně tedy jedna slušná revoluce na obzoru! Také se mi čím dál víc příčí cpát se mrtvolkama:-(

0 0
možnosti
PK

Karma, lidé se také ošklíbali nad pěstováním rajčat které "neviděly" zeminu a dnes si na nich pochutnávají. A v obchodech jsou celý rok. Vyrábějí se nejen v Nizozemí, Belgii ale i u nás.

0 3
možnosti
Foto

Až na to, že nechutná jako rajčata

4 0
možnosti
PB

P75e81t20r 40B57u11r41i86a22n

12. 1. 2021 15:56

Karma, jen s těmi katastrofickými čísly o vodě nesouhlasím. Voda se nedá zničit, jen mění své skupenství, popřípadě formu kvality. Schválně si zkuste sprovodit sklenici vody ze světa. Nepodaří se vám to.

Ona formulace "spotřebuje se voda" vlastně znamená, že se spotřebuje jen lidská práce vynaložená na její přivedení, vyčistění, na závlahu, či úpravy toku.

Tedy budu-li parafrázovat Pelíšky "a děti vodohospodářů nebudou mít co žrát". Objem vody na planetě zůstane nezměněn.

0 0
možnosti
KT

Obchodníci s vesmírem - kuřátko.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak.

A nebo továrna Trikatelova koncernu (Křidýlko nebo stehýnko)

0 0
možnosti
IV

Tak to abychom napříště kupovali jen celá kuřada.;-D Abychom si byli jistí, že to není nějaká divnost.

1 0
možnosti
Foto

Celou klec kuřat si raději kupte, ať máte jistotu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.