Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý zaměstnavatel nemůže vidět v člověku jen pracovní sílu či stroj, skrze kterou si uspokojuje svoje vlastní zájmy. Vidí ho jako kompletního člověka, se vším všudy. Proto dobrému zaměstnavateli nevadí, když si kolegové po ránu pokecají nebo když si občas v pracovní době vyřídí soukromou záležitost. Pak by ještě mohl existovat výborný zaměstnavatel, který koná podle té skutečnosti, že každý člověk je originalita a každému vyhovuje něco jiného. Těžko, až na výjimky, může do modelu výborný zaměstnavatel - spokojení zaměstnanci zapadat nějaká hromadná kancelář pro x lidí.

9 0
možnosti
PS

P83e92t15r 89S76k49á36c61e62l

16. 8. 2013 21:19

Již pan Baťa říkal, že neodpočatý zaměstnanec je jim houby platný, je jako nenamazaný stroj. I bez odborů se dokázalo zaměstnance postarat a dobře věděl proč...R^

10 0
možnosti
JM

Takhle se zasit do kanclu, varit kaficko a cely den klevetit, to by bylo.....:-)

3 8
možnosti
JB

Jak se říká, člověk si zvykne na všechno, dělat v těchto pracovištích se dá, ale ne dlouhá léta. Kamarádka se po 3 letech složila, ne k vůli vlastní práci, ale k vůli neustálé sebekontrole. Jak říkala neustále se bála aby se nezapomněla a třeba se někde nepodrbala, neříhla si a dosaďte si cokoliv. Dá se to když je kladen důraz na hotovou práci a ne na odseděné minuty, pak člověk vstane a jde se "podrbat" na toaletu.

7 0
možnosti
KP

pro neurotiky to asi musi byt peklo. my normalni se poskrabeme, kdyz potrebujeme

4 2
možnosti
PS

P15e64t18r 30S59k59á93c13e38l

15. 8. 2013 21:41

Autor, podobně jako pan Baťa, nepotřebuje ve firmě odbory. Pro jeho podřízené je radost chodit do práce, dělají co je baví a ještě jsou za to placeni. Tak to má být, bohužel zhusta se tohle odehrává v kulturní sféře (film, divadla aj.).R^

0 0
možnosti
PS

P96e47t82r 91S90k28á23c53e49l

15. 8. 2013 21:42

P.S. A ne tam, kde se tvoří skutečné hodnoty, ve výrobě.

2 2
možnosti
PH

Taky zajímavý článek:

Open-plan offices make employees 'less productive, less happy, and more likely to get sick' (Read more: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2329652/Open-plan-offices-make-employees-productive-happy-likely-sick.html)

2 0
možnosti
MH

Chapu ze te to stve ale bud rad ze mas praci.. ja sem inzenyr a praci nemam...

3 3
možnosti
FS

Věřte starému "zkušenému" úředníkovi: na většinu "prosté" kancelářské práce je open space to nejlepší, samozřejmě tak mezi 10 až 20 lidmi v jedné kanceláři a s vyššími ohrádkami u stolů(ne tělocvičny). Jen pro pár jednotlivců, skutečných "myslitelů" by měly být samostatné kanceláře. Jinak se lidé flákají a filmují své vytížení. Snad nejhorší situace je dnes na pražském magistrátu či na městských částech obvodů - tam má každý svou kancelář a věci si předávají poštou! No prostě nebetyčné plýtvání časem, lidmi, prostředky !!!

6 7
možnosti
LV

To je blbost, pokud se flákají v uzavřených kancelářích a nikdo to nepozná, tak co pak najednou dělají v open space?

Odpovím si sám simulují činnost a vytvářejí nesmyslné aktivity. Tím zatěžují ty co skutečně něco vytvářejí. Open space je aliby šefů na schopnost řídit lidi.

Jak mě řekl kamarád, ITák v nadnárodní firmě - mám práci na cca 3 - 4 hodiny denně, pak u toho spím "s otevřenýma očima a hýbu myší".

17 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 12
možnosti
MF

tak to se nemá kam vracet, protože tady byl socialismus, což je "tak trošku" rozdíl.

4 0
možnosti
MK

Asi jsem divný, ale open space mi naopak zcela vyhovují. Jednak se velmi snadno řeší cokoliv je potřeba dělat operativně a jednak nemusím chodit dvě patra nebo někam volat a čekat, než se telefon někdo uráčí zvednout potřebuji-li něco řešit. To může být i nevýhoda, ale efektivně to řeší zavedení třeba "úředních hodin".

Ale pravda je jak píší ostatní, že snesitelný je tento model jen do určitého množství lidí. Pak už skutečně způsobuje více problémů než užitku. (Podotýkám, že nejsem manager, ale řekněme, že zaměstnanec, navíc v pozici, která vyžaduje soustředění.)

2 6
možnosti
PZ

P47e27t74r 54Z33d52e53n40ě63k

14. 8. 2013 16:14

Open space je podle mne pitomost, zvláště v době, kdy mám možnost užívat mail nebo skype. V těchto případech je vše zaznamenáno (co je psáno, to je dáno). Navíc pokud budu něco řešit v open space s kolegou, který je ode mne 6 metrů, budu zcela určitě rušit ostatní. Jsem rád, že jsem odešel do důchodu dřív, než v mém podniku tohle zvěrstvo začli zavádět. Teď jsou v té pojišťovně namačkáni jak sardinky, takže odejít si na WC přes 7 kolegů je docela problém.

13 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.