Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Bol som sa pozrieť v jednej kórejskej firme - budova zhruba 100 x 30 metrov. A natlačení jeden na druhom. Nič moc.

Maximom je podľa mňa kancelária pre 15-20 ľudí. Rok som v takej kancelárii pracoval - boli to 4 rady po 4-5 stolov. Prvá rada od druhej a tretia do štvrtej boli oddelené asi 150 cm vysokými boxami a medzi druhou a treťou bola len ulička. Ale keď začali všetci telefonovať a písať na stroji (to bolo pred viac ako 20 rokmi), tak si človek nepočul vlastného slova.

7 0
možnosti
PP

Pane řediteli, psát blog v pracovní době??? :-)

2 2
možnosti
MM

Jen drobnou poznámku k označení. Open space je ryze české pojmenování, pro mne z nějakého záhadného důvodu. Ve skutečnost je všude ve světě toto označovánojako open plan. https://en.wikipedia.org/wiki/Open_plan Docela pak cizinci koukají, kde že to ty Češi pracují. :-)

1 0
možnosti
RA

Ještě že nosím montérky, pracuji rukama a pořád v terénu a víceméně každý den někde jinde... S tou vaší velice náročnou intelektuální činností v kukani 1,5*1,5 metru to nepřehánějte, to je na psychiatra...

11 2
možnosti
MK

Mě zaujala otázka, proč se do toho pouští i naše firmy. Myslím, že to je z velké části tím, že mnoho lidí na různých vedoucích místech nemá návyk všechna rozhodnutí promyslet a zvážit s odstupem klady i zápory. Když někdo žije ve světě, kde se prostě "dělá v open space", všude se školí a píše, že to je dobře, tak ve své firmě taky zařídí open space, protože "tak to má být, tak je to správné". Když někdo něco vymyslí a chytne se toho víc lidí, stane se z toho móda a styl a málokdo tomu odolá. Mnohdy dobrý nápad, který se k něčemu hodí, zabije jeho masovost, protože pak už se neřeší klady a zápory a jede se podle jednoho mustru všude. Ostatně za Hitlera zabíjeli i lidi, kteří byli předtím normální slušní lidé. Prostě to dělali všichni, "tak to tak mělo být".

13 0
možnosti
Foto

Vy ne, někdo jiný ano. Kdysi jsem dělal na dílně. Nikdo tam neměl svůj stůl. A nikomu nevadilo, že na nás vidí šéf. Byli jsme tam proto, abychom odvedli svou práci a ne abychom si vyřizovali své soukromé záležitosti. Každá firma má své. Věřte že firmám jde o zisk a vědí proč jejich pracoviště jsou taková nebo maková.

4 12
možnosti
VF

Tady jde spíš o to že vám každý kouká pod ruce a je vyžadován vysoký výkon. Spousta lidí v kancelářích co vydělávají slušné prachy jsou ve skutečnosti uzlíčky nervů. Znám lidi co tak pracují a jedou na antidepresivech, ale na všech fotkách co zveřejní jsou vysmátí. To fakt nechápu.

10 0
možnosti
KT

není co dodat, máte zcela pravdu. terárium není ideálem ani pro plazy, natož pro lidi. prchla jsem téměř hned, když to zaměstnavatel nastolil. tam bych dlouhodobě nepřežila při psychickém zdraví

19 0
možnosti
Foto

A tak to má být. Nelíbí se ti? Nikdo tě nedrží. Kéž by se tak chovala většina zaměstnanců. Pak by si i zaměstnavatelé zvykli na to, že nemohou cokoliv.

5 2
možnosti
JK

openspace jednoznačně snižuje efektivitu práce pokud se máte soustředit. Jenže jediný měřitelný parametr, který teď manažeři znají jsou náklady a produktivita a lidi jsou jim někdy, když to sami mají na 2 roky a pak tradá další firma nebo flek. Žádný karierní růst, ale pouze úprk před důsledky dlouhodobě zanedbaných problémů

14 0
možnosti
JK

oprava: produktivita a lidi jsou jim někde ...

1 0
možnosti
RP

Open Space není žádný současný trend. Pokud se jako trend nebere samotný název.

Už ve filmech pro pamětníky z 30 let minulého století s Burianem nebo Plachtou sedí úředníci v něčem jako openspacech .

Vždycky bude platit, že běžná málo placená práce za stolem ve velkých firmách bude nejpravděpodobněji v nějakých hromadných Open Spacech. Budou akorát drobné rozdíly v technickém vybavení těch pracovišť či designu, daném dobou a aktuální kulturou.

5 1
možnosti

..."Vždycky bude platit, že běžná málo placená práce za stolem ve velkých firmách bude nejpravděpodobněji v nějakých hromadných Open Spacech."...

Nejlépe placená místa jsou v současnosti v IT firmách a bankách. A až na výjimky v open space......:-)

2 4
možnosti

Bohužel jste (zejména v otázce faktu, že firmu tvoří hlavně kvalitní a spokojený zaměstnanec) smutně osamocen.... :-/

9 1
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.