Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Nahodou team building neni spatna vec - jen se musi dobre pripravit na naplanovat. Vubec nechapu ty razantni odsudky vetsiny diskutujicich Rv 8-o

4 4
možnosti

Tak to máte blbý, že nechápete. Jsou tu celkem jasně vyjádřeny.

5 1
možnosti
VR

Při tom si vybavím z mládí "pionýrský tábor", organizovanou zábavu, různé bojovky a tím se duševně uklidním a dostanu se do stavu - mi je to jedno, to už tu bylo

0 0
možnosti

Tentokrát s panem autorem nesouhlasím, existují prostě pracoviště, kde se všichni společně podílí na jednom projektu a klíčem je dobrá spolupráce a jsou pak jiná, kde každý dělá to své a klíčem je aby každý dělal tu svou nejlépe.... u první části je vzájemný vztah pracovníků mnohdy klíčový u druhé pak může pomoci, ale i uškodit, každopádně výkonnost jednotlivých pracovníků stejně nenahradí

1 2
možnosti
OU
AV

S vtipným komentářem p. Hlavatého souhlasím. Pracovala jsem v personalistice a byla jsem tak nadšená funkcí personalistky, že jsem sledovala nové směry, účastnila se seminářů, zavedla do firmy hodnocení pracovníků, udržovala přátelský roh stolu, jsem majitelkou certifikátu IES London - Kurz řízení lidských zdrojů, četla odborné články. No.....přešlo mě to... díky Bohu! Začala jsem podnikat a poznávat tak lidi z jiné stránky. Dnes si myslím, že podobné nátlakové akce jako teambuilding a jiná potěšení jsou zbytečné a nepřirozené. Skákání v pytli jsme si snad odbyli ve školkách a na pionýrských táborech. Tenkrát jsme z toho snad radost měli. V pozdním věku to možná může mít efekt, ale velmi krátkodobý (max den po akci) a stejně jako tak vás práce musí bavit, měla by být dobře ohodnocena, měla by být možnost využití vrozeného potenciálu a co nejvíc platí je včasné uznání. Ostatní blbinky toto nenahradí. Popravdě...měli bychom se vrátit "k člověku".

3 0
možnosti
JH

Z vlastních zkušeností vím, že nejlepší teambuilding je společná ožíračka s grilovačkou. Lidi ser picnou, osmělí a tím utuží vztahy.

3 2
možnosti

Pracuji v korporaci, kde podobné zvyky panují a musím říct, že na to nemám vyhraněný názor. Asi takhle - pokud "družení" spočívá v obyčejném posezení u piva (či třeba rautu), tak se docela rád zúčastním. Jakmile ale dojde na trapárny typu skákání v pytlích, tak utíkám. Moje ochota se zúčastnit je také nepřímo úměrná síle nátlaku ze strany nadřízených. Karma za originální pohled.

6 0
možnosti
Foto

Je smutné, že píšete o něčem, co znáte jen z rychlíku. Obzvlášť úsměvné mi přijde odstavec o specialistovi-individualistovi. Chcete tím říct, že takový člověk nikoho nepotřebuje ke svému "úspěchu". S nikým nepotřebuje spolupracovat, od nikoho nepotřebuje vstupy, nikomu nepředává výstupy? Jistě ne! A právě o spolupráci, o pochopení toho, že každý je "jedinečný", každý nějak přispívá k fungujícímu celku by měl být správný teambuilding. Bowling či chlastačka za firemní peníze se v oboru nazývají "teamspiritem".

           Dobře a nenásilně připravená akce může přinést překvapivé výsledky. Osobně jsem zažil akci, po které se dva muži kolem 50, kteří už několik let, když se potkali, maximálně procedili mezi zuby pozdrav, odjížděli z TEAMBUILDINGU vtipkujíc a v přátelském naladění.

           Zároveň je snadné někoho zavrhnout, že je "mrzout" či "bručoun". Jedno indiánské přísloví praví cosi jako:"Nesuď nikoho, v jehož mokasínách jsi neušel ani míli". Kde jinde se dozvědět, kdo jaký je, případně v čem je opravdu dobrý, než mimo pracovní proces, kde si (ideálně) každý plní své povinnosti a pak uhání za rodinou či svými koníčky? Myslím, že v prostředí kde trávíme více než třetinu produktivního věku by nám mělo být příjemně a jsem přesvědčen, že dobře udělaný teambuilding nám v tom může pomoci. :-)

6 17
možnosti
TN

To je ale spousta keců, tohle může napsat jenom někdo z agentury, která se tím zabývá a už jen tím je mimo realitu. Tak si na teambulding jezděte třeba každý víkend ale nenuťte to někomu, kdo o to absolutně nemá zájem. Stejně jde, jak píše autor, jenom o prachy a oficiální výmluvu jak si užít s kolegyní. A už vůbec nechápu, jaký smysl má utužovat např. kolektiv obchodních zástupců, kteří jsou jinak motivování právě tím, aby byli lepší než kolegové a jdou vlastně proti sobě.

11 1
možnosti
PZ

skoda ze nikdy neuvidim jobse,keringhama nebo poulsena jak teambuilduji pod taktovkou hr oddeleni ;-D

1 0
možnosti
LM

Důležitá je jedna věc - nesmí to bý povinné, ani dobrovolně povinné

Pak proti teambuildingu nic nemám - znám lidi, kterým se to líbí a vyloženě se na ně těší. Proč ne, mě sice moc neberou, ale občas, na chvíli.... Když odejdu po hodině nikdo to neřeší, když nepřijdu vůbec taky se nic neděje. A tak to mý být.

10 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.