Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Když udeří rozsáhlý blackout, výpadek elektrické energie, s platební kartou nekoupíme ani rohlík…" Klídek, při blekautu by Vám stejně nikdo žemli neupekl;-D

0 0
možnosti

Takže, pár věcí je potřeba uvést na pravou míru:

1) I bezhotovostní styk může být anonymní - viz například bitcoin. Dokonce i při využití klasických bankovních účtů existují algoritmy a komunikační protokoly, jak dělat anonymní platby. Tedy: platby, u kterých odesílající banka ručí za to, že peníze skutečně pošle, z odesilatelova účtu je strhne, ale mezi platbou a plátcem přesto není pojítko. 

2) Kromě klasických bankovních účtů existuje velké množství dalších alternativních účtů, které lze používat při placení za různé zboží a služby. Například herní distribuční služba Steam má svoji "Steam peněženku", kam si člověk jednorázově nahraje například 50 dolarů, a následně je postupně spotřebovává na platby za hry nebo vnitroherní doplňky. Google má svoji peněženku, máme tu PayPal a mnohé další služby. Nezdá se, že by měla nastat situace, kdy jedna instituce nebo jedna vláda bude mít přístup ke všem finančním transakcím konkrétního člověka. A z toho pak logicky vyplývá, že žádná z těchto institucí nebude ochotná na kohokoliv jeho platební zvyklosti prozradit, protože kdyby se to provalilo, došlo by k masívnímu odlivu zákazníků od takové instituce. Ve stylu "Cože? Česka spořitelna prozradila novinářům / obchodním konkurentům / policajtům bez soudního příkazu, že pan XYZ koupil 2 vibrátory? OK, přecházím k mBank!"

3) Nikomu nic nebrání, aby se v určité obchodní transakci nechal zastupovat právníkem. Právník obdrží určitý balík peněz a následně podle pokynů provede příslušné platby. Bez soudního příkazu nebude moci nikomu prozradit, za koho a co konkrétně koupil/objednal.

4) A pak tu samozřejmě máme jako poslední možnost kryptoměny, kde majitele peněz nelze dohledat (čistě na základě plateb; samozřejmě pokud je idiot a nechá si balík s pěti kilogramy heroinu poslat na domácí adresu, tak má smůlu).

0 0
možnosti

Žádná třetí strana nemá právo bez svolení dvou smluvních stran vstupovat do jejich obchodního vztahu. V případě, že stát se zbaví práva vydávat reálné finance, automaticky mají občané právo vytvořit si vlastní měny. Tomu se říká přirozené právo a žádný totalitní režim ho občanům nemůže vzít. Chce to pouze trošku občanské neposlušnosti a nebýt ovce.

0 0
možnosti

Možno to bude znamenať reštart výmenného obchodu. A uplácať sa nebude v peniazoch, ale vo králikoch, husiach a vajíčkach z vlastného chovu... :-)

0 0
možnosti

Jsem nemocný, chodím do sex shopu a mám 2 milenky. Teď už to víte všichni. A co? Ufňukánku.

2 3
možnosti

Ano, ve vašem případě má tato informace nulovou cenu.

0 0
možnosti

Vy platíte milence? Za hodinu nebo za číslo?:-/

2 1
možnosti

To je teda fakt blbá otázka. 

Ale nad kvetmi, pozvaním do reštiky, značkovým parfémom a ďalším cetkami by ste nos asi neohrnula? Alebo áno?

2 1
možnosti
Foto

Tak to tedy zírám. Ještě jsem cítil malou naději. Tohle bude jen další krok k totální záhubě. Nejde vlastně o globální třetí světovou? Elity versus tupý dav?

0 0
možnosti

Máte naprostou pravdu. Drobné a plíživé krůčky k omezování svobody zažíváme dnes a denně, většinou se to ještě halí do hávu prospěšnosti nebo bezpečnosti...

4 0
možnosti

Tak v této fóbii s Vámi, pane autore, nejedu. ;-) Užívejte života a nedělejte nic, čeho byste mohl litovat a za co se stydíte. Pěkný den R^

1 5
možnosti

Že vám není hanba, dávat odkazy sám na sebe a ještě ke všemu na tak mizerný článek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 172
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 4181x
RNDr. Evžen Korec, CSc. (* 1956)

Vystudovaný biolog, spoluautor 11 patentů v oblasti molekulární biologie a genetiky. Z původní kariéry vědce však zamířil k podnikání. Dnes je generálním ředitelem a majitelem developerské společnosti EKOSPOL, jednoho z největších stavitelů bytů v České republice. Je autorem publikace mapující zajímavosti o pozemcích ve světě i v ČR Pozemky ukrývají poklady, unikátního průvodce koupí bytu, Koupě bytu pod lupou a úspěšné knihy o investování do nemovitostí Co je v domě, není pro mě! V roce 2015 se stal ředitelem a majitelem ZOO Tábor, která se zaměřuje na ochranu ohrožených druhů zvířat. O jedinečném příběhu znovuotevření ZOO Tábor vypráví jeho kniha Jak jsem zachránil ZOO v Táboře. Dále je spoluauterm knih Noční život v ZOO Tábor a Jak prodloužit život vašeho psa. Je obdivovatelem Henryho Forda. Má manželku a syna. Evžen Korec je velkým milovníkem zvířat, přírody, inteligentního humoru a smaženice.